Η Φέγενορντ είχε νικήσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα τη Ρόμα και μέχρι το 89′ της ρεβάνς κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της αφού το σκορ ήταν 1-1, ο Ντιμπάλα όμως έκανε το 2-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση όπου οι Ελ Σαράουι και Πελεγκρίνι το έκαναν 4-1 για τους Ιταλούς, οι οποίοι συμπλήρωσαν την 4άδα του Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο στο κατάμεστο Ολίμπικο δεν είχε κάποιο γκολ και το δεύτερο άρχισε με δοκάρι του Πελεγκρίνι στο 46′ για τους Ιταλούς, οι οποίοι πίεζαν και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 60′ με το σουτ του Σπινατσόλα εντός περιοχής. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήθελε ακόμη ένα γκολ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης αλλά στο 80′ ο Παϊσάο με κεφαλιά έκανε το 1-1 για τη Φέγενορντ.

Οι Ολλανδοί είχαν, πλέον, την πρόκριση στα χέρια τους αλλά στο 89′ ο Ντιμπάλα με εντυπωσιακή ενέργεια έγραψε το 2-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου οι Ελ Σαράουι (101′) και Πελεγκρίνι (109′) μετέτρεψαν το σκορ σε 4-1 για τη Ρόμα, η οποία πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «4» όπου θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν.