Με νίκη-πρόκριση απέναντι στην Ισπανίδα Νούρια Παρίθας-Ντίαθ με 2-0 σετ [6-1, 7-6 (6)] ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 250άρι τουρνουά του Λιντς η Μαρία Σάκκαρη. Ήταν η έκτη επιτυχία της εντός του 2023 και πρώτη μετά τον αποκλεισμό της στο Australian Open από την Κινέζα Λιν Ζου.

Η Μαρία Σάκκαρη μετά την αναπάντεχη έξοδό της στη Μελβούρνη επέλεξε να αγωνιστεί στην Αυστρία και όχι στο 500άρι τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, όπου συμμετέχουν τενίστριες που βρίσκονται πολύ ψηλότερα στην κατάταξη της WTA.

Η Νο1 αθλήτρια στο ταμπλό της διοργάνωσης επιβλήθηκε με straight set (6-1, 7-6/6) της 31χρονης αντιπάλου της (Νο75 στον κόσμο) ύστερα από αγώνα διάρκειας 100 λεπτών, στην τέταρτη μεταξύ τους συνάντηση αλλά πρώτη στο WTA Tour.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιζε «μόνη» στο πρώτο σετ το οποίο κατάκτησε με 6-1. Η Σάκκαρη μπήκε με… σπασμένα φρένα στον αγώνα, εκμεταλλεύτηκε το μπρέικ που έκανε κατά τη διάρκεια αυτού και ουσιαστικά έμοιαζε να παίζει χωρίς αντίπαλο. Το επίπεδο απόδοσής της ήταν εντυπωσιακό. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν καθόλου εύκολη γι’ αυτήν.

Στο δεύτερο σετ οι αθλήτριες πήγαν χέρι-χέρι ως το 5-5, με την Σάκκαρη να κάνει μπρέικ, να προηγείται με 6-5 και να σερβίρει για να κλείσει το παιχνίδι. Η Ντίαθ, όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο σερβίς της Ελληνίδας και ο αγώνας κρίθηκε στο tie break, όπου η Σάκκαρη επικράτησε με 8-6.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα lucky looser Μπάρμπαρα Γκρατσέβα, Νο 84 στον κόσμο. Για να προκριθεί η Γκρατσέβα νίκησε με 2-0 (7-5, 7-5) τη συμπατριώτισσά της Άννα Μπλίνκοβα.