Οι Μιλγουόκι Μπακς πέτυχαν την 5η συνεχόμενη νίκη τους στο NBA και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 34-17 καθώς επιβλήθηκαν με 124-115 των Σάρλοτ Χόρνετς (15-37) εντός έδρας στο «Fiserv Forum». Ήταν μια δύσκολη νίκη για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που κατάφερε να εδραιώσει την κυριαρχία της στην 4η περίοδο.

Ο «Greek Freak», που βρισκόταν στο ιατρικό δελτίο πριν από την έναρξη του αγώνα εξαιτίας ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο, τελικά όχι μόνο έπαιξε, αλλά ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του. Σημείωσε 34 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής (14/24 σουτ, 1/3 τρίποντα, 5-6 ελεύθερες βολές, 18 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ). Βοήθσαν επίσης οι Τζρου Χόλιντεϊ (15 π.) και Κρις Μίνλτετον (18 π.). Από τους φιλοξενούμενους πάλεψαν οι ΛαΜέλο Μπολ (27 π.) και Τέρι Ροζίερ (20 π.).

Οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν κάπως νωθρά το ματς. Στα μισά της πρώτης περιόδου έχαναν με έναν πόντο (16-15) κόντρα σε μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας. Ωστόσο, μόλις βρήκαν λίγο χώρο να τρέξουν έκαναν τη διαφορά, ενώ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου σημείωσαν και δύο τρίποντα που τους έδωσαν ανάσα στο σκοράρισμα (34-27). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισε, δε, ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις που ξεσήκωσαν το κοινό.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς, όμως, ένιωθαν πως οι Μπακς δεν έπαιζαν στο 100% και δεν ήταν απολύτως συγκεντρωμένοι στο ματς. Υπήρχε η αίσθηση της ευκαιρίας να πάρουν ακόμη μια νίκη εναντίον τους. Άρχισαν να πιέζουν, έβγαλαν άμυνες και βρήκαν πολύ εύκολα το δρόμο προς το καλάθι καθώς το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 64-64 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 14 πόντους.

Το μοτίβο του αγώνα στην 3η περίοδο άλλαξε. Οι δύο ομάδες δεν ήταν τόσο καλές επιθετικά όπως στο πρώτο μέρος. Για οκτώ λεπτά το μπάσκετ που έπαιξαν οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακό. Επίσης κάθε φορά που έμοιαζε πως οι Μπακς θα… ξέφευγαν στο σκορ και θα έπαιρναν μια καλή διαφορά, οι Χόρνετς απαντούσαν με μικρά σερί που τους έκοβαν τη φόρα. Όλα άλλαξαν, όμως, στα τελευταία τέσσερα λεπτά με τον Κρις Μίντλετον να κάνει τη διαφορά. Σημείωσε 11 πόντους καθώς η ομάδα του «έτρεξε» σερί 16-5 για το 97-90 με το οποίο έληξε το 12λεπτο.

Και οι Μπακς δεν επέστρεψαν στους Χόρνετς να ξαναμπούν στο ματς. «Έχτισαν» πάνω στη διαφορά και τη μεγάλωσαν κιόλας, φτάνοντάς την στους 15 με 8′ και 39” να απομένουν για τη λήξη του ματς (109-94). Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την άμυνά του αρχικά και την επίθεσή του έπειτα. Στο ανοιχτό γήπεδο ήταν… ασταμάτητος. Οι Μπακς… χαλάρωσαν και οι Χόρνετς ξαναμπήκαν στο ματς. Η εμπειρία έκανε τη διαφορά στο τέλος και οι τα «ελάφια»… κλείδωσαν τη νίκη.

Τα 12λεπτα: 34-27, 64-64, 97-90, 124-115