Τριπλό, μεταγραφικό «χτύπημα» στο φινάλε του χειμερινού «παραθύρου» έκανε η Νότιγχαμ Φόρεστ, εντάσσοντας στο δυναμικό της τρεις παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ της ώστε να πετύχει τους στόχους της στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η ομάδα της Premier League, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, έκλεισε τον Κέιλορ Νάβας απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν, τον Φελίπε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Τζόντζο Σέλβι από τη Νιούκαστλ, δυναμώνοντας πολύ το ρόστερ της στη μάχη για την παραμονή της στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Με τον 36χρονο Κοσταρικανό τερματοφύλακα είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες. Έψαχνε να βρει έμπειρο κίπερ για να καλύψει το κενό του βασικού πορτιέρε Ντιν Χέντερσον ο οποίος είναι τραυματίας και θα μείνει για κάποιο διάστημα εκτός δράσης. Τα βρήκε με την Παρί Σεν Ζερμέν για τον δανεισμό του με τους Γάλλους να είναι… χαρούμενοι που αφαιρούν από τα έξοδά τους το «βαρύ» συμβόλαιο του άλλοτε τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης που ξεπερνά τα εννιά εκατομμύρια ευρώ μεικτά.

Για τον 33χρονο κεντρικό αμυντικό Φελίπε έδωσε ένα μικρό ποσό στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που δεν ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ. Ο Φελίπε έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν θα ανανέωνε με τους «ροχιμπλάνκος». Όσον αφορά στην περίπτωση του Σέλβι, ο Άγγλος μέσος δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε στη Νιούκαστλ και πιστεύει ό,τι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο «Σίτι Γκράουντ». Έχοντας αποκτήσει και τον Βραζιλιάνο μέσο Ντανίλο για 20 εκατ. ευρώ σε αυτό το «παράθυρο», η Νότιγχαμ Φόρεστ ξεπέρασε τα 184 εκατ. ευρώ αυτή τη σεζόν σε μεταγραφές.

Έντσο Φερνάντες, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Premier League

Στο μεταξύ, ο Έντσο Φερνάντες έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Premier League καθώς η Τσέλσι συμφώνησε να δώσει 121 εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα, ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αποδέσμευσης που είχε στο συμβόλαιό του ο 23χρονος Αργεντινός μέσος.

Οι «μπλε» επέμειναν για την απόκτησή του έχοντας εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του στη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 όπου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή. Μάλιστα, επιλέχθηκε και ως ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής του τουρνουά. Ωστόσο, η Μπενφίκα ήθελε μονάχα τη ρήτρα – δηλαδή 120 εκατομμύρια ευρώ σε μια δόση. Η Τσέλσι έφτασε ως και τα 130 εκατομμύρια σε περισσότερες δόσεις, αλλά η πορτογαλική ομάδα δεν έκανε πίσω. Θέλοντας να αποφύγει να μπει κάποια άλλη ομάδα στην κούρσα απόκτησής του το καλοκαίρι, η Τσέλσι τελικά υπέκυψε στις απαιτήσεις της Μπενφίκα και τον πήρε.

Πλέον, αφότου άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αγγλικού συλλόγου όταν το γκρουπ επενδυτών με επικεφαλής τον Τοντ Μπόλι αγόρασε την Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για συνολικά πέντε δισ. ευρώ, έχει επενδύσει περισσότερα από 611 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά νέων παικτών! Προκειμένου να γίνει εφικτή η αγορά του Φερνάντες, η Τσέλσι πούλησε για συνολικά 15 εκατ. ευρώ τον Ζορζίνιο στην Άρσεναλ.