Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για 3η φορά μέσα σε μία εβδομάδα τον Παναθηναϊκό και για 3η φορά είναι αυτός που πανηγυρίζει, αφού μετά το 2-0 στην Τούμπα στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και το εντυπωσιακό 3-0 στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, πήρε τώρα ισοπαλία 1-1 στην έδρα των πράσινων και εξασφάλισε την πρόκριση στους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαμία και είναι φυσικά ξεκάθαρο φαβορί για να περάσει στον τελικό.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν από νωρίς, μετά την ήττα τους με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, με στόχο το γρήγορο γκολ που θα αύξανε τις ελπίδες τους για ανατροπή. Ένα γκολ που δεν μπήκε στο 5′, σε μια τριπλή φάση με Σπόραρ – Παλάσιος – Τσόκαϊ, μπήκε όμως στο 18′ με το σουτ του Τσέριν εκτός περιοχής (1-0).

Έτσι, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς εντός περιοχής, πήρε το προβάδισμα και παράλληλα ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πατούσε καλύτερα και ήταν σαφώς πιο επιθετική, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι άλλο, να βάλει κι άλλο γκολ δηλαδή, πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Από εκεί και πέρα, με την έναρξη της επανάληψης οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή και ήταν αυτή των πράσινων που προκαλούσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού μπήκε για να κάνει το ντεμπούτο του ο Μαντσίνι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 54′, δύο λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων με τον Νάρεϊ που σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ, είχε και πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βαγιαννίδη αλλά η μπάλα έφυγε άουτ…

Ακολούθησαν τα νεύρα και στις δύο πλευρές για κάποια μαρκαρίσματα, με τον Γιοβάνοβιτς να συνεχίζει τις αλλαγές του, χωρίς όμως να έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, στο 75′ ο Τσέριν έκανε χέρι σε κεφαλιά του Σβαμπ μετά την εκτέλεση κόρνερ και τελικά ο διαιτητής πήγε στο VAR και έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου στο 78′ ο Ολιβέιρα έκανε το 1-1.

Σκορ πρόκρισης, δηλαδή, για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 87′ θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη μετά τη λόμπα του Πορτογάλου φορ που έστειλε τη μπάλα άουτ, για να μείνει τελικά με 10 παίκτες στο 92′ λόγω αποβολής του Μπράντον Τόμας για χτύπημα στον Σάρλια. Μικρό το κακό, όμως, για τους Θεσσαλονικείς, από τη στιγμή που ήρθε η πρόκριση για τον ημιτελικό και άνοιξε το δρόμος -δεδομένου ότι αντίπαλος θα είναι η Λαμία- για τον τελικό του κυπέλλου.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66′ Σάντσες), Πούχατς (80′ Χουάνκαρ), Τσέριν, Ρούμπεν, Τσόκαϊ (46′ Μαντσίνι), Παλάσιος (80′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (66′ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες (86′ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (88′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (88′ Μπράντον Τόμας).