Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ατρόμητου και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Με παρακαταθήκη το 4-1 του πρώτου παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν απόψε (11/1) ισόπαλοι 2-2 με την ομάδα του Περιστερίου στην έδρα της.

Με τον Ολυμπιακό να έχει ισχυρό προβάδισμα από την πρώτη αναμέτρηση, ο Μίτσελ επέλεξε να κάνει ροτέισον για το ματς στο «Δημοτικό Γήπεδο του Περιστερίου» και η 11άδα του είχε πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και… διάθεση για δοκιμές τόσο στον σχηματισμό, αλλά και στην ανάπτυξη της ομάδας.

Παρόλο που ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκαν πολύ για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Τζοβάρας με ωραία ενέργεια πήρε την μπάλα, εκμεταλλευόμενος και τα λάθη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» και «εκτέλεσε» τον Τζολάκη με το εξωτερικό, γράφοντας το 1-0 (8′).

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν αναμενόμενη μετά το γκολ που δέχθηκε. Άρχισε να «πολιορκεί» την εστία του Γιαννιώτη με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να σώνει την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και άλλες καλές στιγμές καθώς αναζητούσαν την ισοφάριση. Νόμιζαν ότι την πέτυχαν στο 35′ όταν ο Κασάμι σκόραρε, αλλά δόθηκε οφσάιντ. Ακολούθως ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά πλέον το γκολ του Ολυμπιακού ήταν θέμα χρόνου και το σημείωσε ο Σισέ στο 38′ με κοντινή προσπάθεια έπειτα από επέμβαση του Γιαννιώτη μετά τη συνεργασία Ροντρίγκες – Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο κι ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Μαρσέλο βρήκε και πάλι δίχτυα (45’+1′) με ωραίο σουτ έπειτα από την μπαλιά του Μπουχαλάκη. Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του Βραζιλιάνου σε δέκα ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όλα εναντίον του Ατρόμητου και όλα στο Κύπελλο. Το πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του άλλοτε συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο – με γκολ του Ατρομήτου. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά την μπάλα και ο Κωτσόπουλος με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-2. Για τα επόμενα 20 λεπτά το ματς θα μπορούσε να το πάρει οποιαδήποτε ομάδα, καθώς χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Έπειτα, ο ρυθμός έπεσε εξαιτίας και των αλλαγών. Ανάμεσά τους και αυτή του Ματιέ Βαλμπουενά που έκανε την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Οκτώβριο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Πομόνης (71΄ Κεσχρίντα), Στρούγγης, Χατζηησαΐας, Αθανασίου (71΄ Ντε Μποκ), Οικονομίδης, Φριντζόνσον (46΄ Ρομπάιγ), Κλωναρίδης, Τζοβάρας, Κωτσόπουλος, Τζαβίδας (78΄ Κιάρτανσον).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Σισέ, Μαρσέλο, Σαμασέκου, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Ροντρίγκες (67΄ Βρουσάι), Μασούρας (72΄ Ουί Τζο), Ελ Αραμπί (78΄ Βαλμπουενά).