Ο… εφιάλτης επέστρεψε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 1η κιόλας αγωνιστική της εφετινής Premier League! Ακριβώς τρεις μήνες μετά τη συντριβή τους από την Μπράιτον στο «Amex Stadium» με 4-0, οι «κόκκινοι διάβολοι» πληγώθηκαν ξανά απ’ την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, καθώς γνώρισαν νέα ήττα στο «Old Trafford» με 2-1 και μπήκαν με το… αριστερό στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία της Μπράιτον, μέσα στο «σπίτι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, ο Έρικ τεν Χαγκ επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα, όμως το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Μάντσεστερ δεν ήταν τόσο η επιθετική γραμμή της, όσο η άμυνά της που… πελαγοδρομούσε και δέχθηκε δύο πολύ «εύκολα» γκολ απ’ τον Γερμανό, Πασκάλ Γκρος στο 30′ και στο 39′, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί η «γκρίνια» στην εξέδρα.

Ήδη λίγη ώρα πριν από τη σέντρα του πρώτου επίσημου αγώνα της σεζόν, χιλιάδες οπαδοί της Γιουνάιτεντ έκαναν πορεία διαμαρτυρίας κατά της ιδιοκτησίας και της οικογένειας Γκλέιζερ, με το κλίμα να είναι από πολύ νωρίς «βαρύ» στο «Θέατρο των Ονείρων».

Η είσοδος του CR7 στον αγωνιστικό χώρο στο 53′, έδωσε μία μικρή πνοή στην επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και το κατάφερε στο 68′ με το αυτογκόλ του ΜακΚάλιστερ. Στο διάστημα που απέμεινε, ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» κάτι καλό μπροστά για να πάρουν έστω την ισοπαλία και ξεκίνούν τη σεζόν «βυθισμένοι» στην εσωστρέφεια…

Την ίδια ώρα, η εξαιρετική Μπρέντφορντ κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «King Power Stadium», μετατρέποντας το σε βάρος της 2-0, σε 2-2 μέσα σε 25 λεπτά. Οι «αλεπούδες» φάνηκαν να… ελέγχουν το ματς με τα γκολ των Καστάνιε και Ντιούσμπερι-Χολ, όμως οι Τόνεϊ και Ντασίλβα, έδωσαν ένα πολύτιμο «Χ» στις «μέλισσες» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.