Στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικράτησε ένταση την Τρίτη (12/7) λόγω του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και του αν θα παραμείνει ή όχι, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τονίζει ότι θα ζητήσει γραφείο στην ΕΠΟ προκειμένου να ελέγχει τι γίνεται και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, να του απαντάει σήμερα μέσω ραδιοφωνικού σταθμού.

Η πρόταση του Μπαλτάκου για αλλαγή αρχιδιαιτητή προκάλεσε την αντίδραση της Λίγκας και το κλίμα, γενικά, δεν είναι και το καλύτερο, αφού φαίνεται πως ΕΠΟ και Super League 1 οδεύουν προς μετωπική.

Όπως και να έχει, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έκανε δηλώσεις στο Metropolis 95,5 και σε ερώτηση για τον Κλάτενμπεργκ, είπε τα εξής: «Αναρωτιέμαι, γιατί γίνεται τόση φασαρία για τον Κλάτενμπεργκ; Δεν βγάζει νόημα αυτό. Η Ελλάδα είναι σε επιτροπεία, πρέπει να έχει ξένο αρχιδιαιτητή. Γιατί πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο; Δεν κατανοώ την μανία για τον Κλάτενμπεργκ. Για όσες ερωτήσεις γίνονται, να ρωτήσετε τον Μαρινάκη. Τι το ιδιαίτερο έχει ο κ. Κλάτενμπεργκ;

Εκπροσωπώ ένα θεσμό, την ΕΠΟ, που ελέγχει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Λίγκα είναι ένα υποσύνολο αυτού του συνόλου. Το λέω και το εννοώ. Δεν έχει σημασία ποιες ομάδες παίζουν. Μέσα στο καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρεται ότι είναι η αρμόδια για το ποδόσφαιρο. Όποιος αντιταχθεί και πάει κοντρα στο καταστατικο, θα πιει το πικρό ποτήρι της ήττας.

Δεν λέω ότι είναι προσωπική ήττα κάποιου. Είναι θεσμικό θέμα. Η λίγκα θέλει να πάρει τον Κλάτενμπεργκ ως σύμβουλο. Δεν μας πέφτει λόγος. Εάν η Λίγκα όμως προσπαθήσει να δώσει αρμοδιότητες αντίθετες με το καταστατικό της ΕΠΟ, αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα μπορεί ομως ο Κλάντεμπεργκ να είναι και εκπαιδευτής διαιτησίας. Είναι αντίθετο με το καταστατικό».

«Δεν υπάρχει χώρος για γραφείο στον Μαρινάκη»

Από εκεί και πέρα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης περί του γραφείου που θα ζητήσει να έχει στην ΕΠΟ, ο Μπαλτάκος είπε τα εξής…

«Ο κ. Μαρινάκης για να έχει γραφείο στην ΕΠΟ θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχος χώρος. Αυτή την στιγμή δεν έχει γραφείο ο αναπληρωτής πρόεδρος και ο πρώτος αντιπρόεδρος. Πρέπει να υπάρξει επίσημο αίτημα. Όταν θα έρθει το αίτημα, επίσημο, τότε θα υπάρξει επίσημη απάντηση. Δεν απαντώ στον κ. Μαρινάκη, όμως λέω ότι για λόγους καθαρά γεωμετρικούς δεν έχει ξεχωριστό γραφείο ούτε ο αναπληρωτής πρόεδρος, ούτε ο πρώτος αντιπρόεδρος. Υπάρχει ένα γενικό γραφείο όπου μπορούν να καθίσουν οι αρμόδιοι. Εκεί είναι ευπρόσδεκτος. Ο πρόεδρος της Λίγκας είναι αντιπρόεδρος Β’ στην ΕΠΟ. Δεν υπάρχει χώρος για να έχει ξεχωριστό γραφείο, ούτε εκείνος ούτε οι άλλοι δύο που προανέφερα».