Μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να επιθυμεί την ολοκλήρωση των περισσότερων μεταγραφών όσο το δυνατόν πιο σύντομα, μπορεί οι οπαδοί να περίμεναν ότι ήδη θα υπήρχαν κάποιες ανακοινώσεις, αλλά η ΑΕΚ αργεί να φέρει εις πέρας τις μεταγραφικές υποθέσεις της και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό.

Αν η σεζόν είχε εξελιχθεί καλά για την Ένωση, τώρα θα επικρατούσε ηρεμία. Το κλίμα στις τάξεις του κόσμου θα ήταν καλό και κανείς δεν θα είχε την απαίτηση από τη διοίκηση να ανακοινώσει από νωρίς κάποια μεταγραφή. Η σεζόν, όμως, δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για τους κιτρινόμαυρους και γι’ αυτό υπήρξαν αλλαγές με εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη τόσο στη θέση του προπονητή όσο και αυτή του τεχνικού διευθυντή. Και από εδώ και πέρα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αλλαγές στο ρόστερ.

Αυτές, επαναλαμβάνουμε, οι οπαδοί και ο Αλμέιδα θα ήθελαν να έχουν αρχίσει ήδη. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά για την ΑΕΚ. Και ο λόγος δεν είναι μόνο οι αλλαγές που έχουν γίνει αλλά και τα ονόματα των μεταγραφικών στόχων. Ονόματα που στην Ένωση έχουν φροντίσει να μη διαρρέουν, αλλά διαρρέει κάτι άλλο: Πρόκειται για παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια με τις ομάδες τους. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι.

Η ολοκλήρωση των μεταγραφών, επομένως, δεν είναι εύκολη υπόθεση για την Ένωση, αφού πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με ομάδες και να προκύψουν συμφωνίες στα ποσά. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ο δικέφαλος αετός θέλει να αποκτήσει με δανεισμούς και οψιόν αγοράς τους παίκτες. Χρειάζεται λίγος χρόνος, δηλαδή, μέχρι να μπουν στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξουν συμφωνίες, υπογραφές και ανακοινώσεις.

Καμία επαφή του Αλμέιδα με τους «κομμένους»

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχουν τα νέα και σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ και δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν. Όπως, για παράδειγμα, οι Βράνιες, Τσιντώτας, Ανσαριφάρντ, Λε Ταέκ, Μπακάκης και Τάνκοβιτς. Για αυτούς τους παίκτες, λοιπόν, ο Αλμέιδα αποφάσισε το εξής: Δεν θέλει καμία επαφή μαζί τους. Δεν θέλει να δουλεύει μαζί τους καθημερινά στις προπονήσεις.

Αν φύγουν, επομένως, μέσα στο καλοκαίρι, όλα καλά. Αν δεν φύγουν και παραμείνουν, θα είναι εκτός ομάδας. Θα προπονούνται κανονικά με γυμναστή της ΑΕΚ, όπως προβλέπει και ο νόμος, αλλά όχι με την πρώτη ομάδα. Όχι με τους παίκτες που θα υπολογίζει ο Αλμέιδα. Ακόμη ένας λόγος, με λίγα λόγια, για να πιέσουν κι αυτοί ώστε να υπάρξουν εξελίξεις και να πάνε σε ομάδες στις οποίες, τουλάχιστον, θα υπολογίζονται και δεν θα προπονούνται ξεχωριστά.