Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσα καλά φέτος για την ΑΕΚ στον αγωνιστικό τομέα, αφού δεν πέτυχε τον βασικό της στόχο ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο κύπελλο, ούτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι το κλαμπ δεν κάνει βήματα προόδου σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας και τις συνεργασίες του, αφού ανακοινώθηκε αυτή με τη Γιουβέντους και το «Club 15» που καθιερώνει πλέον.

Η ιταλική ομάδα, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, αποφάσισε να επενδύσει πιο σοβαρά στις μικρότερες ηλικίες. Και για να το κάνει αυτό αποφάσισε να… ιδρύσει το «Club 15», ένα δίκτυο συνεργασίας με ευρωπαϊκές (και μη) ομάδες σε επίπεδο τεχνογνωσίας, σκάουτινγκ και ανάδειξης παικτών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Γιουβέντους στην επίσημη ιστοσελίδα της, θα υπάρχει συνεργασία με ΑΕΚ, Σβαρόφσκι Τιρόλ, Μιραντές, Ουτρέχτη, Αλαβές, Φίτεσε, Σεντ Γκάλεν, Σινσινάτι και Αμπερντίν. Με αυτές τις ομάδες, λοιπόν, οι μπιανκονέρι θα συνεργάζονται σε ό,τι αφορά την ανάδειξη παικτών και την αξιοποίηση ταλαντούχων πιτσιρικάδων.

Η Γιούβε θα δίνει κάποιους δικούς της πιτσιρικάδες από τα τμήματα υποδομής σε αυτές τις ομάδες, ενώ παράλληλα θα παίρνει κάποιους πιτσιρικάδες από αυτές τις ομάδες. Μια συμφωνία που επισημοποιήθηκε πριν δύο 24ωρα, την Κυριακή (1/5), όταν συναντήθηκαν στο Τορίνο άνθρωποι από όλες αυτές τις ομάδες, με την ΑΕΚ να εκπροσωπείται από τον Φανούρη Γουνδουλάκη.

Πηγή φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους