Η Λίβερπουλ θριάμβευσε με 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» σε εξ αναβολής αγώνα για την 30η αγωνιστική της Premier League και ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης με δύο βαθμούς διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι (76-74), η οποία υποδέχεται απόψε την Μπράιτον (22:00).

Οι «κόκκινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση από την αρχή του ματς. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Λουίς Ντίας άνοιξε το σκορ έπειτα από καταπληκτική ομαδική συνεργασία. Η άμυνα της Γιουνάιτεντ απλά παρακολουθούσε.

Δύο λεπτά αργότερα όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και τραγούδησε το «You ‘ll Never Walk Alone» και χειροκρότησε προς τιμήν του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απουσίαζε μετά το θάνατο του γιου του.

Στο 10′ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε και τον Πολ Πογκμπά ο οποίος τραυματίστηκε σ’ αυτό που μπορεί να ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» μιας και σύμφωνα με τα αγγλικά και τα ισπανικά ΜΜΕ τα έχει βρει σε όλα με την Παρί Σεν Ζερμέν και αναμένεται να υπογράψει 4ετές συμβόλαιο όταν μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να επιτίθεται αναζητώντας το δεύτερο γκολ που θα «σφράγιζε» τη νίκη της και το βρήκε στο 22′. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ υποδέχθηκε την καταπληκτική πάσα του Σάντιο Μανέ και ευστόχησε απέναντι από τον Νταβίδ Δε Χέα.

Μετά την ανάπαυλα, η Λίβερπουλ έριξε… στροφές και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε πιο απειλητική. Ωστόσο, με το που ένιωσαν να απειλούνται οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ανέβασαν και πάλι ταχύτητα και έκαναν τη διαφορά. Στο 68′ ο Σάντιο Μανέ έγραψε το 3-0 κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκλεισε το σκορ στο 85′.

Τόσο με το αποτέλεσμα όσο και με την εμφάνιση η Λίβερπουλ έστειλε ακόμη ένα μήνυμα πως είναι ικανή να κατακτήσει και τους υπόλοιπους τρεις τίτλους που διεκδικεί. Ως τώρα έχει πάρει το League Cup, αλλά πλέον βρίσκεται στη θέση του οδηγού στο πρωτάθλημα, ενώ στο Champions League είναι το φαβορί στον ημιτελικό με τη Βιγιαρεάλ.

Ανέβηκε στην Premier League η Φούλαμ

Έπειτα από «διάλειμμα» ενός έτους, η Φούλαμ επέστρεψε στην Premier League, καθώς μετά το εμφατικό 3-0 επί της Πρέστον εξασφάλισε και μαθηματικά τη μία απ’ τις δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία της Championship που δίνουν απευθείας την άνοδο στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Με 86 βαθμούς σε 42 αγώνες οι Λονδρέζοι πήραν πανηγυρικά το ένα απ’ τα δύο «εισιτήρια» κι όπως όλα δείχνουν θα κόψουν και πρώτοι το… νήμα ως πρωταθλητές, κερδίζοντας μίνιμουμ 225 εκατ. ευρώ.

Η Φούλαμ έφτασε στο 3-0 επί της Πρέστον, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς, ο οποίος σκόραρε δύο φορές κι έφτασε τα 40 γκολ σε 40 αγώνες πρωταθλήματος!