Η Έμα Ραντουκάνου βρίσκεται στα… ύψη. Όχι μόνο του τένις, αλλά και του μάρκετινγκ με τους σπόνσορες να της προσφέρουν γη και ουρανό και κυρίως πολύ χρήμα για να του διαφημίσει. Η τελευταία εταιρία με την οποία υπέγραψε η 19χρονη τενίστρια είναι η Brittish Airways.

Η Βρετανίδα εκκολαπτόμενη σταρ του τένις έγραψε στα social media πως «πάντοτε με εντυπωσίαζε η αεροπορία». Πρόσφατα κέρδισε το βραβείο της Προσωπικότητας της Χρονιάς στον Αθλητισμό που δίνει το BBC εκτοξεύοντας κι άλλο την υψηλή δημοτικότητά της.

Η Έμα Ραντουκάνου προέρχεται από την κατάκτηση του US Open. Έγινε η πρώτη Βρετανίδα που παίρνει έναν τίτλο Grand Slam από το 1977 όταν το κατάφερε η Βιρτζίνια Γουέιντ. Έκτοτε έχει κλείσει συμφωνίες με την εταιρία κοσμημάτων Tiffany & Co, τον οίκο μόδας Dior, την εταιρία νερού Evian και τώρα την Brittish Airways. Κι αυτό ενώ βρίσκεται στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης…

Το ποσό που θα λάβει από την αεροπορική εταιρία δεν έγινε γνωστό, αλλά σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ υπολογίζεται πως θα λάβει «πολλά εκατομμύρια». Όταν η Ραντουκάνου υπέγραψε με την Tiffany & Co, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το deal υπολογίζεται πως έφτασε κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η επόμενη εταιρία με την οποία αναμένεται να ανακοινώσει συμφωνία θα έχει να κάνει με αθλητικά είδη καθώς η τρέχουσα συμφωνία της εικάζεται πως πλησιάζει στο τέλος της και οι μεγάλες πολυεθνικές ετοιμάζουν να την πείσουν να φορέσει τα δικά τους ρούχα και παπούτσια.

Οι ειδικοί θεωρούν πως μπορεί να γίνει η πρώτη αθλήτρια δισεκατομμυριούχος

Οι ειδικοί του μάρκετινγκ βλέπουν στην Έμα Ραντουκάνου μια αθλήτρια που μπορεί να πουλήσει το προϊόν των μεγάλων εταιριών. Πέραν των αθλητικών επιτυχιών της, της εικόνας της και του ότι απευθύνεται σε συνομηλίκους της, έχει κι ένα διεθνές υπόβαθρο που την κάνει ελκυστική σε πολλές αγορές. Είναι Βρετανίδα με τον πατέρα της να κατάγεται από τη Ρουμανία και τη μητέρα της από την Κίνα. Η ίδια μιλάει άπταιστα κινέζικα. Μάλιστα, οι ατζέντηδές της έχουν ήδη κατοχυρώσει εμπορικά στο Λονδίνο διάφορα ονόματα που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για το δικό της προσωπικό brand μιας και εικάζεται πως ετοιμάζεται να λανσάρει τα δικά της ρούχα και παπούτσια και ενδεχομένως καλλυντικά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Τζόναθαν Σάλιτ, πρόεδρος της εξειδικευμένη εταιρίας εκπροσώπησης αθλητικών και αθλητικού μάρκετινγκ, InterTalent, προέβλεψε πως μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα αθλήτρια στην ιστορία με έσοδα που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Στους άνδρες σ’ αυτή την κατηγορία από εν ενεργεία αθλητές είναι μόλις τρεις: ο Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν), ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς) κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).