Ότι η φετινή σεζόν δεν θα ήταν εύκολη για τη Μπαρτσελόνα φάνηκε πριν καν την έναρξή της, από την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι. Και η επιβεβαίωση, πλέον, έρχεται κάθε εβδομάδα, αφού ούτε η απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν στάθηκε ικανή για να αλλάξει το αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση το κλίμα. Οι μπλαουγκράνα υποδέχθηκαν την Αλαβές και δεν κατάφεραν να τη νικήσουν, μένοντας στο 1-1, με συνέπεια να είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας και στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα είχε 80% κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε και ευκαιρίες. Για την ακρίβεια, οι Καταλανοί είχαν μόλις τρεις τελικές προσπάθειες αφού οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο βγήκε χωρίς γκολ, για να έρθουν αυτά νωρίς στο δεύτερο.

Στο 48′ ο Ντεπάι με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 5ο του φετινό γκολ και έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μπάρτσα, αλλά η Αλαβές απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο 52′ με τον Ριόχα, μετά την ωραία συνεργασία του με τον Χοσέλου.

Δοκάρι και γκέλα…

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 58′ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Ντεπάι εντός περιοχής, με την Αλαβές στη συνέχεια να αμύνεται σωστά και να κρατάει ως το τέλος το 1-1. Αποτέλεσμα που αφήνει τους Καταλανούς στην 9η θέση και στο -8 από την κορυφή, με τη συνέχεια να αναμένεται εξίσου δύσκολη.