Μπορεί πέραν του Τσίτσαν Στάνκοβιτς να μην έχουν ανακοινωθεί άλλες μεταγραφικές κινήσεις από την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι του συλλόγου… κάθονται. Στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» υπάρχει έντονη κινητικότητα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν αρκετά πράγματα.

Η Ένωση παίζει όλα τα «χαρτιά» της για τον Ολιβιέ Εντσάμ. Ο Γάλλος μέσος, που στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στη Μαρσέιγ με τη μορφή δανεισμού και ανήκει στη Σέλτικ, περιμένει κάτι από Αγγλία, με την ελληνική ομάδα να περιμένει, έχοντας ήδη προσφέρει στον στον 25χρονο χαφ συμβόλαιο ύψους 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Ώρας των Σπορ», παρότι η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει και άλλους διεκδικητές για τον παίκτη, έχει ελπίδες να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα! Αυτό ισχυρίζονται, άλλωστε και τα βρετανικά ΜΜΕ. Από εκεί και πέρα, όμως, το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος ο Εντσάμ, ενώ από τη Σκωτία τονίζουν πως «δεν φαντάζει και η καλύτερη επιλογή η μεταγραφή του σε μια ελληνική ομάδα, καθώς ο ίδιος θέλει και πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω».

ΑΕΚ: Μεγάλη καψούρα ο Αραούχο, αλλά πρέπει να κλείσει γρήγορα

Επίσης, ένα από τα ονόματα που βρίσκεται ψηλά στα ρεπορτάζ που αφορούν την Ένωση, είναι αυτό του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ είναι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας όσον αφορά την επιθετική γραμμή και δεδομένη είναι η επιθυμία συνεργασίας και από τις δύο πλευρές.

Από την Ισπανία προκύπτει η πληροφορία πως η ΑΕΚ έκανε πρόταση 2 εκατ. ευρώ για τον «Τσίνο», ενώ η Λας Πάλμας ζητά 1 εκατ. ευρώ περισσότερο. Στον «δικέφαλο» δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τραβήξει όλο το καλοκαίρι το θέμα και η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα -καθώς είναι και ανάγκη να συμβεί κάτι τέτοιο.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις με Πλάνιτς, «παίζει» πώληση Σβάρνα

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του Μπόγκνταν Πλάνιτς, ο οποίος παλεύει να μείνει ελεύθερος από τη Μακάμπι Χάιφα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, η ελληνική ομάδα θα κάνει την κίνησή της για την απόκτηση του Σέρβου στόπερ.

Όσον αφορά το θέμα των στόπερ, ο ήδη παίκτης της Ένωσης, Στράτος Σβάρνας, σκέφτεται να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδας. Στον «δικέφαλο» έτσι κι αλλιώς κινούνται για την ανανέωση της αμυντικής γραμμής, κάτι που θα φέρει αλλαγές σε πρόσωπα.

Ο 23χρονος διεθνής αμυντικός έχει δεχτεί κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού και μαζί με τον μάνατζέρ του εξετάζει τις καλύτερες επιλογές για την καριέρα του. Ωστόσο, παρά την προβληματική σεζόν της Ένωσης, αυτήν τη σεζόν μέτρησε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.