Μεγάλο «διπλό» με σκορ 1-2 πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (02/02) η Γιουβέντους επί της Ίντερ, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην ανατροπή των «μπιανκονέρι» ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός ήθελε να τελειώσει το ματς στο Μιλάνο, όντας στο χορτάρι και όχι στον πάγκο, αλλά ο Αντρέα Πίρλο τον έκανε αλλαγή στο 77′ με τον Άλβαρο Μοράτα, με αποτέλεσμα να «στραβώσει» άσχημα, κάτι που φάνηκε και από τους μορφασμούς του. Η αντίδρασή του όταν είδε τον φωτεινό πίνακα, είναι όλα τα λεφτά.

Ωστόσο, στη συνέχεια το… φιλοσόφησε το όλο θέμα και θέλησε να βοηθήσει με οδηγίες από την άκρη του πάγκου, κάτι που είχε κάνει και ως παίκτης της εθνικής Πορτογαλίας, στο Euro που κατέκτησε η χώρα του υπό την τεχνική καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος.

Με τα δύο αυτά γκολ στο Derby d’Italia, o «CR7» έφτασε τα 25 στη σεζόν, βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση της «Γηραιάς Κυρίας» στον τελικό του Coppa Italia.