Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Φλώρινα. Στην συνέντευξη Τύπου παρέστησαν και ο Δήμαρχος Φλώρινας ο κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημητρίου Ηλιάδης.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος δήλωσε : «Καλωσορίζουμε σήμερα στην Φλώρινα τον κ. Δήμα και όλους τους αθλητές της Αρσης Βαρών στην συνδιοργάνωση που κάνουμε με την περιφέρεια Δυτικής Μακδεονίας. Ως Δήμος έχουμε αναλάβει κάποια από τα έξοδα της περιοχής, κάποια έχει αναλάβει η Περιφέρεια και πιστεύω ότι έχουμε καταβάλει τα μέγιστα για την επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι θα προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, αλλά και γενικότερα θα προβάλουμε τον τόπο μας. Θέλουμε να προσελκύσουμε κόσμο από όλη την Ελλάδα, γιατί η Φλώρινα έχει να προσφέρει πολλά πράγματα!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημητρίου Ηλιάδης είπε: «Κι εγώ με την σειρά μου θέλω να καλωσορίσω την ομοσπονδία Αρσης Βαρών και κυρίως τον πρόεδρο με το επιτελείο του. Χαίρομαι γιατί για άλλη μια φορά επέλεξαν την Φλώρινα για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Εχουμε δώσει εξετάσεις και νομίζω μπορούμε να διεξάγουμε τόσο σημαντικά πρωταθλήματα. Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και για την ακρίβεια πιάνουμε από τα μαλλιά αυτή την ευκαιρία, γιατί είναι μία μοναδική ευκαιρία, όλους αυτούς τους αθλητές και παράγοντες να τους κάνουμε πρεσβευτές για την διαφήμιση του νομού μας. Ευχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες. Το τιμόνι της ομοσπονδίας είναι στιβαρό, το κρατάτε καλά και ελπίζουμε να αποκομίσετε τις καλύτερες εμπειρίες από το νομό μας!»

Τέλος, ο Πύρρος Δήμας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την τοπική διοίκηση και δεν έκρυψε τους στόχους του για το μέλλον: «Σας ευχαριστώ με την σειρά μου. Είναι η δεύτερη φορά που διεξάγεται πρωτάθλημα στην Φλώρινα, αλλά αυτή την φορά είναι πολύ μεγαλύτερο με περισσότερους αθλητές, καθώς γίνεται για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό, καθώς εκτός από τους πρωταθλητές θα γίνουν και οι κλήσεις για την Εθνική ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο και τον κ. Ηλιάδη για την συμπαράσταση τους.

Επιλέξαμε την Φλώρινα γιατί θέλουμε να αποκεντρώσουμε το άθλημα. Στην Αθήνα είναι δύσκολο να ασχοληθούν παιδιά με την ρση Βαρών. Στην περιφέρεια έχουμε περισσότερες δυνατότητες για μεγάλα πράγματα. Στην Αθήνα για να πάει ένα παιδί στην προπόνηση θα πρέπει να κάνει ταξίδι και χάνει την ημέρα του. Στην περιφέρεια έχουμε καλές υποδομές. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά σιγά – σιγά τα λύνουμε!

Αυτό που εύχομαι και θέλω να κάνω στην περιοχή της Φλώρινας είναι ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Εχει τις υψηλές προδιαγραφές η περιοχή για να διοργανώσει τέτοιους αγώνες κι αυτός είναι ο στόχος μας!

Εχουμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Πέρυσι πήραμε 15 διεθνή μετάλλια και του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο ευνοϊκά!

Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε την ΔΕΗ και την Cosmote. Η συμπαράστασή τους είναι πολύ μεγάλη. Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας έχει βοηθήσει την ομοσπονδία της Αρσης Βαρών σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την στήριξή τους.

Παράλληλα πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Τέρνα Α.Ε. που σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς συμβάλουν οικονομικά και αποτελεί μεγάλη βοήθεια για μας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ

Παρασκευή 4/7/2014

ώρα 09.00 κατηγ 50, 56 kg

ζύγιση (07.00 – 08.00)

ώρα 12.00 κατηγ 62 kg

ζύγιση (10.00 – 11.00)

ώρα 15.00 κατηγ 69 kg

ζύγιση (13.00 – 14.00)

ώρα 17.30 Τελετή Έναρξης Αγώνων

ώρα 18.30 κατηγ 77 kg

ζύγιση (16.30 – 17.30)

Σάββατο 5/7/2014

ώρα 09.00 κατηγ 85 kg

ζύγιση (07.00 – 08.00)

ώρα 12.30 κατηγ 94 kg

ζύγιση (10.30 – 11.30)

ώρα 15.30 κατηγ +94 ΠΑΙΔΩΝ

ζύγιση (13.30 – 14.30)

ώρα 17.00 κατηγ 105

ζύγιση (15.00 – 16.00)

Κυριακή 6/7/2014

ώρα 09.00 κατηγ +105 kg

ζύγιση (07.00 – 08.00)