Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για τις ποινές που επιβλήθηκαν μετά τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Άρη.

Ήταν ένα ματς στο οποίο επικράτησε ένταση και υπήρξαν διάφορα σκηνικά, με κορυφαίο όλων αυτό που περιέγραφε ο Πορτογάλος διαιτητής, σύμφωνα με τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον έπιασε από τα γεννητικά όργανα και του τα έσφιξε.

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης τιμωρήθηκε με οκτώ μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και η ΑΕΚ με δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και 68.000 ευρώ πρόστιμο, για να καταθέσει άμεσα έφεση, η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη.

Εκεί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sdna.gr, η πλευρά των κιτρινόμαυρων προσπάθησε να εξηγήσει ότι ποτέ δεν έγιναν αυτά που περιέγραψε στο φύλλο αγώνα ο Πορτογάλος ρέφερι.

«Το βίντεο αποδεικνύει ουσιαστικά το 100% των ισχυρισμών μας. Η είσοδος στα αποδυτήρια δεν στοιχειοθετείται. Δεν λέει ότι μπήκε μέσα στα αποδυτήρια, ήταν στον κεντρικό διάδρομο. Όσο για τη βάναυση συμπεριφορά προς τον διαιτητή, η απόφαση λέει για αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Τι έγινε; Τυφλώθηκαν και δεν έχει γραφτεί τίποτα στις εκθέσεις;

Μπροστά στο περιστατικό ήταν και ο παρατηρητής του αγώνα κ. Τσολακίδης και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και δεν έγραψαν τίποτα. Εάν κάποιος είχε υποστεί αυτή τη βάσανο που περιγράφει ο διαιτητής, αν κάποιος τον είχε ακουμπήσει σε αυτό το ευαίσθητο σημείο και τον είχε σφίξει, δεν θα μπορούσε να περπατήσει, θα είχε μείνει σκυμμένος και δεν θα μπορούσε να περπατήσει από τον πόνο. Θα ζητούσε έναν γιατρό.

Είδατε εσείς τίποτα τέτοιο; Το βίντεο είναι απαλλακτικό. Επιχειρείται να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες με πιθανολόγηση. Αυτό που περιγράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα δεν συνέβη ποτέ, δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην πλήρη απαλλαγή του», ήταν αυτά που είπαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Αλέξης Αλεξίου, και η δικηγόρος Ελευθερία Ρίζου.

Όσο για το επεισόδιο που υπήρξε με τον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη, και προκάλεσε την τιμωρία της έδρας και το πρόστιμο, οι άνθρωποι της ΑΕΚ υποστήριξαν τα εξής.

«Ο παρατηρητής κάνει λόγο για είσοδο τριών φιλάθλων για να πανηγυρίσουν για το γκολ. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας «Δικέφαλος») στην προσπάθεια του να αποχωρήσει, τον απώθησε. Δεν πήγε να τον σπρώξει, ούτε βιαιοπράγησε.

Έμεινε πολύ ώρα κάτω. Σηκώθηκε και έλεγε ότι όλα είναι καλά. Μετά από 50 λεπτά ζήτησε από τον γιατρό του αγώνα, για προληπτικούς λόγους, να του τοποθετηθεί κολάρο για μια άλλη πάθηση που έχει. Ο Χαριστέας μάλιστα, φαινόταν ότι είχε εκνευριστεί που ο γυμναστής του σηκώθηκε και δεν κάθισε και άλλη ώρα κάτω».