Είναι γεγονός πως πολλοί κορυφαίοι μπαλαδόροι εξαφανίζονται μαγικά μετά την αποστρατεία τους από την ενεργό δράση.

Λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε δηλαδή. Άλλοι πάλι συνεχίζουν να απασχολούν τα Μέσα από άλλο πλέον μετερίζι.

Όλοι τους όμως νιώθουν υποχρεωμένοι να αλλάξουν καριέρα και να ασχοληθούν κάποιες φορές με το δεύτερο αγαπημένο πράγμα στη ζωή τους.

Και συνήθως δεν είναι χρηματικοί οι λόγοι, παρά περισσότερο ένας τρόπος να κρατούν τον εαυτό τους απασχολημένο.

Ο Ερίκ Καντονά, ας πούμε, έγινε ηθοποιός. Και καλός ηθοποιός, τόσο του σινεμά όσο και του σανιδιού. Όπως και ο Φρανκ Λεμπέφ, ο διεθνής γάλλος αμυντικός, ο οποίος κάνει καριέρα ως θεατρικός κυρίως ηθοποιός.

Ο Τόμας Μπρολίν, το αστέρι της Σουηδίας, κατέληξε επαγγελματίας παίκτης πόκερ! Και ενεργό μάλιστα μέλος του WSOP (World Series of Poker).

Ο Ντάνι Οσβάλντο, ο Αργεντίνος που έπαιζε με ιταλικό διαβατήριο, έγινε επαγγελματίας snowboarder και προσφάτως τραγουδιστής. Ως ροκ σταρ προβάλλεται πλέον.

Με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ασχολήθηκαν μετά το τέλος της καριέρας τους τόσο ο Φαμπιάν Μπαρτέζ όσο και ο Γέρζι Ντούντεκ. O γάλλος πορτιέρο σταμάτησε την μπάλα το 2007 και ήδη από το 2008 έπαιρνε μέρος στο Γαλλικό Πρωτάθλημα της Porsche Carrera. Όσο για τον πολωνό τερματοφύλακα, τρέχει εδώ και χρόνια στο Volkswagen Castrol Cup.

Ένας ακόμα γκολκίπερ, ο Ισπανός Χοσέ Μανουέλ Πίντο, ασχολείται με τη μουσική, ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο. Αλλά και ο Γκάιθκα Μεντιέτα στη μουσική τα δίνει πλέον όλα, στα decks των κλαμπ αυτός, καθώς είναι επαγγελματίας DJ.

Ο Λιζαραζού είναι στις μέρες μας δάσκαλος ζίου-ζίτσου και ο Ντίον Ντάμπλιν είναι πλέον γνωστός ως τηλεοπτικός παρουσιαστής, με δική του εκπομπή στο BBC One.

O Κάχα Καλάντζε ασχολήθηκε με τα κοινά και το 2017 έφτασε να εκλεγεί δήμαρχος Τιφλίδας, συνεχίζοντας την πετυχημένη πολιτική καριέρα του. Όσο για τον Βρετανό Τζόντι Κράντοκ, δηλώνει πλέον ζωγράφος και κάνει συνεχώς ατομικές εκθέσεις.

Στην πλέον περίεργη ίσως στροφή στη ζωή του, ο Γκάβιν Πίκοκ της Νιούκαστλ και της Τσέλσι είναι πλέον… πάστορας. Σπούδασε θεολογία και χειροτονήθηκε ιερέας λίγο αργότερα…