Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε την 4η «κατοστάρα» του σε έξι ματς της φετινής EKO Basket League κερδίζοντας και μέσα στη Λάρισα με 110-68. Εντυπωσιακό μπάσκετ από τους «πράσινους» οι οποίοι πρόσφεραν πλούσιο θέαμα έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προέρχονταν από την υπερπροσπάθεια του ΟΑΚΑ κόντρα στην Αναντολού Εφές, αλλά στο ματς για την EKO Basket League κόντρα στη Λάρισα φρόντισε να βγάλει ενέργεια, να δείξει διάθεση και να σημειώσει άλλη μια «κατοστάρα» στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα συνδύασε με αρμονικό τρόπο το θέαμα με την ουσία, ενώ στα κέρδη του Πεδουλάκη ήταν η επιστροφή του Νίκου Παππά, ο οποίος μαζί με τον Τζόνσον πέρασε την περισσότερη ώρα στο παρκέ.

Το εν λόγω ματς ήταν μια καλή ευκαιρία για τον προπονητή του Παναθηναϊκού να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους και παράλληλα να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Καλάθης (10:58) και ο Παπαπέτρου (15:26). Μόνο ο Βουγιούκας είχε… μονοψήφιο αριθμό στον χρόνο συμμετοχής του, ενώ να σημειωθεί ότι σκόραραν και οι 12 που «πάτησαν» παρκέ.

Εκτός του Παππά, στα θετικά της ημέρας το νέο καλό ματς του Ουέσλι Τζόνσον ο οποίος «γκρέμισε» αρκετές φορές τις μπασκέτες στη Λάρισα, ενώ ο Ταϊρίς Ράις συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει την περασμένη Πέμπτη. Ο Φριντέτ έπαιξε όσο… χρειάστηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ εύστοχος στα σουτ εντός παιδιάς (31/39 δίποντα και 12/27 τρίποντα), να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και να μοιράζει και 33 τελικές πάσες.

Το ματς

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλησε να δοκιμάσει σχήματα και καταστάσεις και παράλληλα να «ανοίξει» το rotation από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στη Νεάπολη Λάρισας. Το σκορ άρχισε να «ανοίγει» λίγο μετά το ξεκίνημα του αγώνα και μάλιστα με τον Καλάθη στον πάγκο από το 4ο λεπτό του αγώνα. Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε και πάλι ψηλά σχήματα με τους Παπαπέτρου-Τζόνσον στο «δύο-τρία» ενώ η μπάλα πέρασε πολλές φορές στο «ζωγραφιστό». Ο Φριντέτ εκτός από το σκοράρισμα, είχε πάρει και τον ρόλο του δημιουργού (10π., 3/4τρ., 4ασ. στο πρώτο ημίχρονο) ενώ μετά το 6′ (10-20) η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους.

Βέβαια στην αντίπερα όχθη ο Μπερχανεμέσκελ είχε ντυθεί… Λάρκιν στο πρώτο ημίχρονο (15π., 4/6δίπ., 2/6τρ., 1/1β.) αλλά ένας παίκτης δεν μπορούσε να κοντράρει τον πλουραλισμό και τις… πάμπολλες λύσεις του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» είχαν επιβάλει για τα καλά τον ρυθμό τους, έχοντας την διάθεση να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο και να βρουν εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον. Ο Ουέσλι Τζόνσον συνέχισε την ανοδική του πορεία συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία (8π., 4/6 σουτ στο α’ μέρος), ενώ στο πρώτο μισό του ματς ο Παναθηναϊκός είχε το εκπληκτικό ποσοστό του 82% στα δίποντα (14/17), σούταρε καλά έξω από τα 6.75 μέτρα (6/14τρ.) ενώ είχε μοιράσει και 18 ασίστ!

Επιπλέον είχαν χρησιμοποιηθεί και οι 12 παίκτες από τον Πεδουλάκη, είχαν σκοράρει οι 11 από αυτούς (σ.σ. μόνο ο Παπαγιάννης ήταν άποντος στο ημίχρονο) ενώ κανείς δεν είχε αγωνιστεί λιγότερο από 4 λεπτά. Δείγμα της διάθεσης που είχε ο Έλληνας τεχνικός να ανοίξει το rotation, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους ώστε να έχουν ρυθμό και παράλληλα να μοιράσει και ανάσες σε κάποιους παίκτες, όπως για παράδειγμα στον Καλάθη.

Βέβαια ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε στο παρκέ στο 3ο δεκάλεπτο του αγώνα ώστε να μην χάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό και χάρη στα… δικά του τρίποντα η διαφορά ξεπέρασε και τους 30 πόντους (47-78) δύο λεπτά πριν από το τέλος της γ’ περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε… τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε… χαλαρούς ρυθμούς στους 110 πόντους!

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 36-54, 52-85, 68-110

πηγή: gazzetta.gr