Ο Μίκαελ Ένινγκ ήταν πολύ ξεκάθαρος στις προγραμματικές δηλώσεις του και για όσα προτίθεται να αλλάξει στον Άρη στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η σπουδαιότερη αλλαγή αφορά το αγωνιστικό σχέδιο καθώς σε επίπεδο προσώπων δεν μπορεί παρά να στηρίξει αυτούς που βρήκε.

Τέσσερις προπονήσεις δεν είναι αρκετές για την εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές γίνονται με απουσίες. Ο 54χρονος προπονητής του Άρη ξεκαθάρισε στην επίσημη παρουσίασή του ότι, πριν γνωρίσει καλά τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως πριν αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα για το επίπεδο των ικανοτήτων τους αλλά και για την τακτική πειθαρχία τους, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές. «Μην περιμένετε να δείτε πέντε διαφορετικούς παίκτες στον αγώνα με την Ξάνθη», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτό που σκοπεύει να αλλάξει είναι το αγωνιστικό σχέδιο. Έχοντας αποκτήσει εικόνα μέσα από την παρακολούθηση αγώνων του Άρη, το βασικό συμπέρασμά του είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις αποστάσεις των γραμμών και στο κομμάτι της ισορροπίας μεταξύ των γραμμών. Είτε αυτή αντανακλά στην αδυναμία της ομάδας στο να σταματήσει το transition παιχνίδι του αντιπάλου, είτε στην έλλειψη επικοινωνίας στον τομέα των αλληλοκαλύψεων. Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι θα δουλέψει ενόψει του εκτός έδρας αγώνα (20/10, 17:00) στην Ξάνθη, διότι έχει εκτιμήσει ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος της απώλειας βαθμών και των διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων.

Παρότι θεωρεί ότι το επίπεδο παραγωγικότητας της ομάδας στην επίθεση δεν είναι ικανοποιητικό βάσει του αριθμού των ευκαιριών που δημιουργεί ο Άρης, σχημάτισε την άποψη ότι η αδυναμία των «κίτρινων» δεν βρίσκεται στον συγκεκριμένο τομέα, ασχέτως της βελτίωσης που απαιτείται.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η 11αδα που έχει στο μυαλό του ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη δεν θα παρουσιάσει διαφοροποιήσεις σε σχέση μ’ αυτή που ξεκίνησε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.