Δύο χρυσά μετάλλια, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό μεταλλίων στα τέσσερα, κατέκτησε σήμερα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας η Ελληνική Άρση Βαρών.

Πρωταγωνιστής στην κατηγορία των 105 κιλών, ο 28χρονος Δαυίδ Καβελασβίλι που έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από σκληρή μονομαχία με τον Σύρο Ahed Jugheli. Ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε 173 κιλά στην κίνηση του αρασέ και 215 κιλά στην κίνηση του ζετέ σε αντίθεσή με τον αντίπαλό του που έμεινε στα 172 και 212 κ. αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι στον θεσμό των Μεσογειακών Αγώνων μετάλλια απονέμονται μόνο στους τρεις πρώτους νικητές του αρασέ και του ζετέ και όχι στο σύνολο.

Στην ίδια κατηγορία 105 κιλών ο Στάθης Στρουμπής έχασε το χάλκινο μετάλλια στην κίνηση του ζετέ για μόλις 50 γραμμ. διαφορά σωματικού βάρους από τον Gaber Mohamed. Αμφότεροι και οι δύο σήκωσαν 203 κιλά.

Στην κατηγορία 85 κιλών ο 22χρονος Θόδωρος Ιακωβίδης κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια.
«Ήταν ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας με έντονο συναγωνισμό κι αν εξαιρέσουμε την αποτυχία του Στρουμπή όλα κύλισαν υπέροχα για τα ελληνικά χρώματα και το άθλημά μας. Φυσικά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του Θόδωρου Ιακωβίδη και οι επιτυχίες αυτές συν το θαυμάσιο έμψυχο υλικό που υπάρχει μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής Βαλέριος Λεωνίδης.

Τα αποτελέσματα στη κατηγορία 105 κιλών:

Αρασέ – Ζετέ
Δαυίδ Καβελασβίλι (Ελλάδα) 173 (1ος) – 215 (1ος)
Ahed Jugheli(Συρία) 172 (2ος) – 212 (2ος)
Walid Bidani (Αλγερία) 171 (3ος) – Ακυρώθηκε
Gaber Mohamed (Αίγυπτος) 169 (4ος) – 203 (3ος)

Στάθης Στρουμπής (Ελλάδα) 150 (7ος) – 215 (4ος)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.