Οι διεθνείς δεν έχουν ιδέα τι ενδεκάδα θα παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος, ενώ δυσκολεύονται ακόμα και να προβλέψουν τα πρόσωπα που θα προτιμήσει ο Πορτογάλος στο σημερινό φιλικό με την Ελβετία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στα ολιγόλεπτα τετ α τετ με τους παίκτες στο ξενοδοχείο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε περισσότερο στην αγωνιστική ετοιμότητα τους, υπενθυμίζοντας «τα θέλω του» και τη φιλοσοφία της Εθνικής. «Να το δούμε σαν να είναι επίσημο παιχνίδι», είναι η χαρακτηριστική ατάκα του εκλέκτορα της «γαλανόλευκης». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν σε καλή κατάσταση εξαιτίας της συνεχούς παρουσίας τους στους συλλόγους.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει αποφασίσει να διατηρήσει το σχήμα των τελευταίων αγώνων (σ.σ. 4-4-2), όμως δεν ανοίγει τα χαρτιά του όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Μπορεί να είναι καπαρωμένες ορισμένες θέσεις ωστόσο όλα θα κριθούν την τελευταία ώρα.

Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, που θα αγωνιστεί για έβδομο σερί ματς. Δίδυμο στη θέση των στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς στο ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών. Αριστερό μπακ θα είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος και δεξί ο Βασίλης Τοροσίδης.

Τα δύσκολα είναι στη μεσαία γραμμή. Ο ένας από τους δύο χαφ στον άξονα θα είναι πιθανότατα, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, στη δεύτερη συμμετοχή του, με αουτσάιντερ τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Ο μεσοαμυντικός του ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο και μάλλον θα αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο δεύτερος μέσος θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης και όχι ο Γιώργος Καραγκούνης. Στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο αρχηγός της Εθνικής αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και έγινε αλλαγή στο 67΄. Τα δύο τελευταία 24ωρα δείχνει καλύτερα, προφανώς όμως, κρίνεται σκόπιμο από το τεχνικό τιμ να μην ρισκάρει ο «Κάρα» να ξεκινήσει, αλλά να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος.

Στην αριστερή πτέρυγα θα βρίσκεται ο Χοσέ Χολέμπας, ενώ ένας εκ των Παναγιώτη Κονέ (σ.σ. φαβορί) και Γιάννη Μανιάτη θα παίξει στη δεξιά πλευρά. Στη γραμμή κρούσης θα αγωνιστούν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τον Κώστα Μήτρογλου.

Ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού και τις αλλαγές που θα κάνει ο Φερνάντο Σάντος, στο δεύτερο ημίχρονο δεν αποκλείεται να μετατραπεί το 4-4-2 σε 4-2-3-1 ή 4-3-3.

Σχετικά με την Ελβετία, η 13η θέση της στο FIFA Ranking πιστοποιεί ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό σύνολο. Ο Φερνάντο Σάντος ανέλυσε μέσω βίντεο στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού των Ελβετών, εστιάζοντας στην καλή οργάνωση: «Πρόκειται για μία καλοδουλεμένη και συμπαγής ομάδα που διαθέτει αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία και υπομονή στο παιχνίδι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για γκολ». Μάλιστα, ένα από τα σημεία που μπορούν να «χτυπήσουν» οι διεθνείς τον αντίπαλο είναι οι στημένες φάσεις.

Πηγή: sport-fm.gr