Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/03) ο Γιώργος Βασιλειάδης δέχθηκε αντιπροσωπεία της Super League, σε μια προγραμματισμένη συνάντηση, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος της Λίγκας, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης, και οι Μάρκου (ΑΕΛ), Δάρρας (Πανιώνιος), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Μπούσης, Πουρσανίδης, Σαμαράς (ΟΦΗ) και Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης) από πλευράς των συλλόγων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ το αίτημα να διατηρηθεί στις 16 ο αριθμός των ομάδων της Super League και την επόμενη σεζόν (2019-20), με τις ομάδες να λαμβάνουν παράλληλα το ποσό που έχει συμφωνηθεί με την ΕΡΤ. «Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά. Αν παρά τα συμφωνηθέντα συνεχίσετε με 16 ομάδες τότε… Καλή σας επιτυχία!», απάντησε ο κ. Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε από τα πρώτα λεπτά της σύσκεψης πως το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν θα συζητηθεί. Ο πρόεδρος της Super League ρώτησε τον υφυπουργό με χιουμοριστική διάθεση: «Αυτή είναι η τροπολογία;», με τον Μ. Γκαγκάτση να αναφέρει από την πλευρά του: «Την έχει στο συρτάρι». Ο αντιπρόεδρος της Λίγκας, Χρήστος Δάρρας, πρόσθεσε και εκείνος αστειευόμενος: «Ο υφυπουργός δεν έχει συρτάρια». Ωστόσο, το μήνυμα του υφυπουργού σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ήταν ξεκάθαρο: «Έτσι κι αλλιώς έχουμε ξεκαθαρίσει ποια θέματα είναι εκτός ατζέντας».

Οι εκπρόσωποι της Super League έβαλαν ξανά το θέμα στο τραπέζι, αν και οι προθέσεις της Πολιτείας ήταν γνωστές. Ζήτησαν την αναστολή για ένα χρόνο όσων είχαν συμφωνηθεί με τη μεσολάβηση του κ. Βασιλειάδη για να αρχίσει το πρωτάθλημα, όταν αυτό ήταν… στον αέρα, χωρίς την ύπαρξη τηλεοπτικών συμβολαίων για επτά ΠΑΕ.

Ωστόσο, ο υφυπουργός δεν έδειξε καμία διάθεση να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση. «Έκανα λάθος πέρυσι που αναμίχθηκα», παραδέχτηκε ενώπιον των μελών της Λίγκας, όταν άκουσε για το αίτημα αναστολής. Για να λάβει την απάντηση: «Όχι. Το ποδόσφαιρο σάς ευγνωμονεί που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, το οποίο φέτος είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά. Εξάλλου, φαίνεται από τα νούμερα της ΕΡΤ. Θα πρέπει να συνεχιστεί στην ίδια βάση και του χρόνου».

«Η χώρα μας δεν είναι σαν την Κύπρο ή σαν την Ελβετία ή σαν τη Σκωτία μικρή. Αφού η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη χώρα γεωγραφικά, θα πρέπει να έχουμε 16 ομάδες», αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της Λίγκας

Αναφορικά με τη Super League 2 (τη σημερινή Football League), o υφυπουργός υπενθύμισε στους εκπροσώπους των ΠΑΕ πως περιμένει την επιστολή της ΕΠΟ, στην οποία θα περιγράφεται το νομικό πλαίσιο της λειτουργίας της νέας κατηγορίας. Η απάντηση από πλευράς Super League ήταν πως «θα πρέπει να υπάρχει μεν σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, αλλά όχι να το εισηγηθεί η ΕΠΟ αυτό».