Στο στόχαστρο των τουρκικών Αρχών βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο Ένες Καντέρ, καθώς σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη γειτονική χώρα και όπως σημειώνουν σε σχετικά τους ρεπορτάζ και ΜΜΕ των ΗΠΑ, εισαγγελέας πρόκειται να ζητήσει την έκδοση του σέντερ των Νιού Γιορκ Νικς από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 26χρονος σέντερ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των πολιτικών που ακολουθεί, καθώς τον κατηγορήσει δημοσίως για καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, για παράνομη κράτηση πολιτικών αντιπάλων και παραβίαση των νόμων.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες, τόνισε δημοσίως ότι φοβάται για τη ζωή του και δεν θα ταξιδέψει μαζί με την ομάδα του στο Λονδίνο για το παιχνίδι με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, καθώς «υπάρχει περίπτωση να με δολοφονήσουν εκεί πέρα».

Ο Καντέρ θεωρείται ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, που στην Άγκυρα λογίζεται ως ο νούμερο ένα υπεύθυνος για το πραξικόπημα το 2016.

Ο Καντέρ έχει εξασφαλίσει πράσινη κάρτα και μπορεί να μένει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο φοβάται πως εάν περάσει τα σύνορα της χώρας, τότε θα συλληφθεί και θα παραδοθεί στις Αρχές της Τουρκίας. Κάτι που είχε συμβεί και με τον πατέρα του, γιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης.