Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε κοντά στο να πάρει το ματς, με σκόρερ τον Ντιέγο Κόστα, όμως με γκολ του Ντεμπελέ στο 90′ η Μπαρτσελόνα πήρε την ισοπαλία και ο… χαμός στην La Liga συνεχίζεται (1-1).

Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι… τρελό φέτος και επιβεβαιώθηκε και στο μεγάλο ματς στο «Wanda Metropolitano», το οποίο αν και ήταν γεμάτο τακτική και σκοπιμότητα, είχε να δώσει πράγματα στο φινάλε. Για το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε το σχέδιο ήταν σχεδόν τέλειο, αφού περιόρισε στο «μηδέν» την Μπαρτσελόνα και προηγήθηκε στο 80′ με τον Ντιέγο Κόστα, ο οποίος είχε να σκοράρει εννέα μήνες, όμως, όπως και στον αγώνα με την Ράγιο, ο Ντεμπελέ εμφανίστηκε από τον πάγκο και χάρισε τεράστιο βαθμό στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» κράτησαν την κορυφή και οι «ροχιμπλάνκος» είναι έναν βαθμό από κάτω, ενώ η Σεβίλλη με νίκη κόντρα στην Βαγιαδολίδ, μπορεί να είναι στο Νο1 με τη συμπλήρωση του 1/3 της La Liga.

Το πρώτο μέρος μπορεί να το έχουν ξεχάσει και αυτοί που το είδαν. Η Ατλέτικο είχε όλο τον κόσμο πίσω από την μπάλα και πρώτο μέλημα να μην δεχθεί φάση, κάτι το οποίο κατάφερε, όμως και η ίδια δεν δημιούργησε τίποτα. Οι δύο ομάδες τα πήγαν άριστα τακτικά, αφού δεν απειλήθηκαν, όμως αν κάποιος ήθελε να δει… θέαμα δεν έχει να θυμάται καμία ευκαιρία από ένα 45λεπτο που φυσιολογικά έφυγε με 0-0.

Στην επανάληψη έγινε ό,τι θα θυμάται κάποιος. Στο 60′ ο Γκριεζμάν έφυγε από δεξιά και γύρισε για τον Ντιέγο Κόστα, ο οποίος δεν βρήκε την μπάλα και η εικόνα του ματς δεν άλλαζε σε σχέση με το πρώτο δίνοντας την εντύπωση ότι μόνο με… θαύμα θα αλλάξει κάτι. Και αυτό το θαύμα έγινε. Στο 80′, ο Γάλλος αστέρας των γηπεδούχων εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ισπανοβραζιλιάνος με κεφαλιά τιμώρησε την κακή έξοδο του Τερ Στέγκεν, κάνοντας το 1-0 και εκείνους που κρατούν αριθμούς να ψάχνουν πότε σκόραρε για τελευταία φορά. Στα επόμενα λεπτά οι «ροχιμπλάνκος» αμύνθηκαν μαζικά και οι Καταλανοί βγήκαν με όλα και δικαιώθηκαν στο 90′, όταν ο Μέσι βρήκε τον Ντεμπελέ μέσα στην περιοχή και εκείνος με ωραία προσποίηση και τελείωμα με το αριστερό έγραψε το τελικό 1-1.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλακ, Φιλίπε Λουίς, Ερναντέζ, Σάβιτς, Αρίας, Κόκε, Σαούλ, Ρόδρι, Λεμάρ (64′ Βιτόλο), Γκριεζμάν, Ντιέγο Κόστα (80′ Κορέα).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν,Τζόρντι Αλμπα, Ουμτιτί, Πικέ, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Αρτούρ (80′ Ντεμπελέ), Βιδάλ (85′ Μάλκομ), Σέρτζι Ρομπέρτο (46′ Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες.