«Είχαμε μιλήσει, το αφήσαμε λίγο για τα ματς που είχαμε και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι, αλλά πιστεύω σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», είχε πει στις 31 Αυγούστου ο Τάσος Μπακασέτας, σε συνέντευξή του, στην οποία ρωτήθηκε και για την προοπτική να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Από τότε έχει περάσει ενάμισης μήνας, αλλά σχετικές ανακοινώσεις δεν υπήρξαν. Το συμβόλαιο του 25χρονου επιθετικού λήγει το επόμενο καλοκαίρι και από την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου θα μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα εκείνος επιθυμεί. Αυτό που προκύπτει από το «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον, είναι ότι θα συνεχιστεί ο… γάμος των δύο πλευρών, αλλά όσο δεν υπάρχουν τυπικά, ο κόσμος της ομάδας ανησυχεί. Και πώς μπορεί να κάνει διαφορετικά, για έναν παίκτη που είναι μέχρι στιγμής ο MVP της νέας σεζόν και έχει βγάλει στο γήπεδο ηγετικά χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας λόγος για την έντονη επιθυμία του κόσμου να ανανεώσει ο «Μπάκα» είναι τα φίλαθλα αισθήματά του, που ποτέ δεν έχει κρύψει, όπως και ο χαρακτήρας του, που κάνει… θετικό γκελ στους οπαδούς της, οι οποίοι θεωρούν ότι ταιριάζει με τη μενταλιτέ του συλλόγου.

Πάντως, ο Μπακασέτας δεν είναι ο μόνος από όσους χθες παρατάχθηκαν στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας έχουν συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι του 2019 και μάλιστα ήταν μεταξύ των διακριθέντων του παιχνιδιού. Ο λόγος για τους Αντρέ Σιμόες, το θέμα του οποίου έχει «παγώσει» εδώ και καιρό, Ροντρίγκο Γκάλο και Βασίλη Λαμπρόπουλο. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς (εκτός του Βραζιλιάνου) είναι και μεταξύ των αρχηγών της ομάδας. Σε αυτούς πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Έλντερ Λόπες, για τον οποίον δόθηκε εντολή να ανανεωθεί άμεσα το συμβόλαιό του.

Θεωρείται βέβαιο ότι τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν αρκετά τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ το προσεχές διάστημα, ειδικά και λόγω του ότι θα υπάρξει διακοπή αγωνιστικών υποχρεώσεων, λόγω εθνικών ομάδων. Μάλιστα, ίσως και να υπάρξουν εξελίξεις σε κάποια από αυτά…