Αρκετοί κάτοικοι στο Περού και στη Βολιβία έχουν τη συνήθεια να πίνουν χυμό από βάτραχο, καθώς θεωρούν πως κάνει καλό στην υγεία καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνες και έχει ευεργετικές ιδιότητες ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Παρ’ ότι δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά οι ευεργετικές ιδιότητες του εν λόγω ροφήματος, οι κάτοικοι διατείνονται ότι ο χυμός αυτός θεραπεύει μια σειρά από προβλήματα όπως το άσθμα, τη βρογχίτιδα, τη νωθρότητα, το στρες, την αναιμία, τα αναπνευστικά προβλήματα, τη μειωμένη λίμπιντο, ακόμα ακόμα και τη φυματίωση.

Ο χυμός βατράχου ήταν το μυστικό ρόφημα στο οποίο χρωστά πολλά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Γι-Σουνγκ Παρκ. Πρόκειται για τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η Ασία, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας μάλιστα διατελέσει και αρχηγός της.

PARK

 

Κατά τη διάρκεια της αξιοζήλευτης πορείας του, ο διεθνής με την ομάδα της Νότιας Κορέας, με την οποία έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση στο Μουντιάλ του 2002,  κατέκτησε συνολικά 19 τρόπαια, μεταξύ αυτών και το Champions League, το 2008, με την Γιουνάιτεντ. Αγωνίστηκε επίσης στην Αϊντχόβεν η οποία του «άνοιξε» την πόρτα στην Ευρώπη και την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

Ακάματος εργάτης μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ο Παρκ αγωνιζόταν στα χαφ και αποτελούσε ένα υπερπολύτιμο εργαλείο για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι αξιοζήλευτες αντοχές του, η ενέργεια που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο και η εργατικότητά του ήταν τα κύρια στοιχεία που χαρακτήριζαν το παιχνίδι του.

Οι φίλοι των «Μπέμπηδων» του είχαν προσδώσει το παρατσούκλι «Three-Lungs Park» – «Ο Παρκ με τα τρία πνευμόνια», ενώ ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπό του έχει κάνει και ο Αντρέα Πίρλο στην αυτοβιογραφία του «I Think Therefore, I Play», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ήταν ο πρώτος πυρηνοκίνητος Νοτιοκορεάτης στην ιστορία με την έννοια ότι κινούταν στον αγωνιστικό χώρο με την ταχύτητα ηλεκτρονίου».

Πίσω όμως απ’ όλες αυτές τις επιτυχίες κρύβεται ένα μυστικό το οποίο όπως ο ίδιος αποκάλυψε τον βοήθησε να βελτιώσει τις ικανότητές του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

«Ήμουν αδύνατος και μικροκαμωμένος και ο πατέρας μου άκουσε πως ο χυμός από βατράχους θα με βοηθήσει στην ανάπτυξη, να μεγαλώσω και να αποκτήσω δύναμη. Η γεύση ήταν φρικτή, αλλά έπρεπε να το πιω γιατί ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και όλοι μου έλεγαν ότι έπρεπε να γίνω μεγαλύτερος και δυνατότερος για τα καταφέρω», ανέφερε ο Γι-Σουνγκ Παρκ στην «Sun» και πρόσθεσε: «Mου είπαν ότι θα μου κάνει καλό. Πάντα έτρωγα οτιδήποτε μπορούσε να βοηθήσει την υγεία μου».

Ο Γι-Σουνγκ Παρκ σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2014, σε ηλικία μόλις 33 χρόνων, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Απέκτησε Διεθνές Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση, το Δίκαιο και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες Αθλητισμού και είναι ένας από τους έξι παγκόσμιους πρεσβευτές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.