Για το πώς είναι να μεγαλώνεις με τη ρετσινιά του άσχημου μίλησε ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος αναφέρθηκε και στη χαρακτηριστική ουλή στο πρόσωπό του, η οποία «έφτιαξε τον χαρακτήρα μου και μου έδωσε δύναμη».

Ο Γάλλος άσος της Μπάγερν Μονάχου προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής μέσω του Canal+, στην οποία αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, λόγω του ότι όλοι τον αποκαλούσαν άσχημο, αλλά και πώς αυτό τον δυνάμωσε, ώστε ν διαμορφώσει την προσωπικότητα που βγάζει αυτήν τη στιγμή τόσο στα γήπεδα και εκτός αυτών.

Οι βιολογικοί γονείς του Ριμπερί τον εγκατέλειψαν σε ένα μοναστήρι, ενώ στα δύο του χρόνια έπεσε θύμα ενός σφοδρού τροχαίου ατυχήματος, από το οποίο προκλήθηκαν οι ουλές και η παραμόρφωση στο πρόσωπό του.

«Αυτή η ουλή… Αυτή έφτιαξε τον χαρακτήρα μου και μου έδωσε δύναμη. Δεν είναι εύκολο να είσαι παιδί και να κυκλοφορείς με ένα τέτοιο σημάδι. Σε κοιτάζουν περίεργα οι άλλοι, λένε ότι είσαι άσχημος. Και η οικογένειά μου υπέφερε εξαιτίας αυτής της ουλής, εξαιτίας όλων όσων έπρεπε να ακούει. Όλοι κοίταζαν το πρόσωπό μου και έλεγαν ότι είμαι άσχημος. Δεν γινόταν να περάσω απαρατήρητος. Ακόμα και τώρα, που παίζω ποδόσφαιρο, δεν κοιτάζουν τον Φρανκ, αλλά την ουλή του», ανέφερε αρχικά ο 34χρονος άσος.

Για να συμπληρώσει: «Παρά το γεγονός ότι ήμουν νέος και με ενοχλούσαν αυτά που άκουγα, δεν πήγα ποτέ στη γωνία να βάλω τα κλάματα. Ναι, υπέφερα, αλλά ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν έκλαψα. Και δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω πλαστική επέμβαση, διότι τα σημάδια μου είμαι εγώ».