Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, υπέβαλε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το μπλουζάκι που φορούσε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και στο οποίο αναγράφονταν οι αριθμοί 18-2. Επρόκειτο για τη διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη των «ερυθρόλευκων» για διαιτησία σε αγώνα της περσινής σειράς των τελικών της Α1.

«Από σήμερα σταματάει η ανοχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα καμώματα του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Οποιαδήποτε συμπεριφορά του παραβιάζει τους κανόνες της έννομης τάξης θα καταγγέλλεται στα αρμόδια θεσμικά όργανα», δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για «… στόχευση του κ. Π. Αγγελόπουλου να υπαινιχθεί εύνοια της διαιτησίας προς τον 6 φορές Πρωταθλητή Ευρώπης και 32 φορές Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό», πράγμα που σύμφωνα με την πλευρά του Παναθηναϊκού «… συνιστά κατάφωρη δυσφήμηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και ενθαρρύνουν φαινόμενα και συμπεριφορές βίας στον αθλητισμό», ενώ ζητούν από τον αθλητικό εισαγγελέα και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εφαρμοστούν οι πειθαρχικοί και ποινικοί κανόνες.

Είναι σαφές πως με τη συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά η πλευρά του Παναθηναϊκού δεν περιμένει κάποια τιμωρία της διοίκησης του Ολυμπιακού, ωστόσο είναι πλέον σαφές πως μαίνεται πόλεμος ανάμεσά τους κι ενώ εκκρεμούν οι τελικοί.

Λίγες μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου υπήρχε επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των «πράσινων» Θανάση Γιαννακόπουλου και του αντιπροέδρου των «ερυθρόλευκων» Γιώργου Σκινδήλια σε κλήρωση διαιτητών της Α1, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή ανακοινώσεων με θέμα τη διαιτησία του τελικού, καθώς και αιχμηρές δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν έμειναν αναπάντητες.

Πηγή: sport-fm.gr