Λιγότερο απο έναν χρόνο άντεξαν «μακριά» Άρης και Σέρχιο Κόκε καθώς η επιστροφή του Ισπανού επιθετικού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με βάση τις προθέσεις των δύο πλευρών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα του «χωρισμού» οι κίτρινοι δεν κατάφεραν να τον αντικαταστήσουν επάξια, ενώ και ο ίδιος κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις δύο ομάδες που αγωνίστηκε.

Ο Άρης και οι άλλοι…
Κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Άρη ο Κόκε, στην πρώτη του θητεία στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Ισπανός ξεκίνησε την καριέρα του από την Μάλαγα και σε ηλικία 21 ετών πήρε μεταγραφή στην Μαρσέιγ, στην οποία αγωνίστηκε δύο χρονιές με σχετικά καλά νούμερα(43 συμμετοχές-6 γκολ), συνυπολογίζοντας το νεαρό της ηλικίας και το γεγονός ότι έφυγε από την πατρίδα του. Τον Ιανουάριο του 2006 δόθηκε δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας(6 ματς-2 γκολ), για να φτάσουμε στον Ιούλιο του ίδιου χρόνου όπου μεταγράφηκε στον Άρη, όπου παρέμεινε μέχρι τις 15 Απριλίου του 2011, ακολούθησε ένα τετράμηνο στο Χιούστον και το πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν στη Ράγιο Βαγεκάνο. Στον Άρη μέτρησε 175 εμφανίσεις με 38 γκολ, νούμερα που δεν πλησιάζονται έστω και αν αθροίσουμε όλες τις χρονιές που έπαιξε ποδόσφαιρο μακριά από τη Θεσσαλονίκη!

Έλειψε από το «Κλ. Βικελίδης»

Στο διάστημα που ο Κόκε έπαιξε στον Άρη δέθηκε με την ομάδα και στην πορεία έγινε αρχηγός της. Ήταν από τους παίκτες που ξεκινούσε η ενδεκάδα και με εξαίρεση την περσινή σεζόν που από τον Γενάρη και έπειτα ήταν με το μυαλό αλλού, αποτελούσε βασικό εργαλείο στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι των κίτρινων. Το διάστημα που έλειψε ο 29χρονος επιθετικός, οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να τον αντικαταστήσουν επάξια. Τα σκαμπανεβάσματα του Καστίγιο και οι επιλογές που δεν βγήκαν(Τζέζαρεκ, Ιάκομπ), έκαναν τους φίλους του Άρη να μην ξεχάσουν τον αγαπημένο Σέρχιο.

Δεν είναι φορ, αλλά…
Κάλλιστα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Κόκε δεν μπορεί να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Άρη, καθώς δεν είναι καθαρόαιμο φορ. Ωστόσο, αυτό είναι η μισή αλήθεια, αφού ο Ισπανός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, εκτός των 6-7 γκολ που θα δώσει ο ίδιος. Είναι τεχνίτης και εξαιρετικός στις συνεργασίες, ανοίγει χώρους στις αντίπαλες άμυνες, εκτελεί στημένες μπάλες και είναι στο πλέον ώριμο ποδοσφαιρικά σημείο της καριέρας του.

Ισπανός; Και τι έγινε…
Η σιγουριά για την επικείμενη συνεργασία(σ.σ. που δεν έχει επικυρωθεί όσο γράφονται αυτές οι γραμμές), προκύπτει από την στάση των δύο πλευρών. Ό ταλαιπωρημένος Άρης θέλει δεδομένα έναν παίκτη που ξέρει ότι θα βοηθήσει, ενώ ο Ισπανός που βρέθηκε χθες στο Περιστέρι για να δει το ματς με τον Ατρόμητο, έκανε σαν μικρό παιδί που επιστρέφει στο σπίτι του, χαμογελούσε συνεχώς και έδειχνε έτοιμος να βάλει την κίτρινη φόρμα και να παίξει. Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει φέρει σωστά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο τα Ελληνόπουλα, αλλά ποιοτικοί παίκτες και χαρακτήρες σαν τον Κόκε είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο φτωχό μας πρωτάθλημα…

Πηγή: sportfm.gr