Το τρόπαιο στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κ-20 στην Μπογκοτά θα διεκδικήσουν το Σάββατο 20/8 Βραζιλία και Πορτογαλία.

Η «σελεσάο» επικράτησε 2-0 του Μεξικού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενρίκε, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ενώ η… ευρωπαϊκή έκδοση των Βραζιλιάνων επικράτησε με το ίδιο σκορ των Γάλλων, χάρη στα γκολ των Ντανίλο και Ολιβέιρα.

Ο τελικός της φετινής διοργάνωσης θα είναι μία ρεβάνς του προ 20ετίας αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, τον οποίο κατέκτησαν τελικά στα πέναλτι οι Πορτογάλοι, έχοντας στη σύνθεσή του ποδοσφαιριστές όπως οι Λουίς Φίγκο, Ρουί Κόστα και Ζοάο Πίντο.

Τον πέμπτο της τίτλο θα διεκδικήσει στον τελικό του τουρνουά η Βραζιλία, η οποία πέρασε το Μεξικό με τον Ενρίκε να σκοράρει δις μέσα σε τέσσερα λεπτά και να σκαρφαλώνει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τον Ισπανό Βάθκεθ. Ο φορ της Σάο Πάουλο άνοιξε το σκορ στο 80’ με κεφαλιά και στο 84’ με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της «σελεσάο» και τα δικά του, κλειδώνοντας τη νίκη. Η ήττα αυτή στέρησε από τους «Αζτέκους» την ευκαιρία να κάνουν το τριπλ κράουν σε τίτλους το φετινό καλοκαίρι, αφού είχαν ήδη κατακτήσει το Gold Cup στους άνδρες και το Μουντιάλ Κ-17.

Δείτε τις φάσεις του αγώνα:

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Πορτογαλία άνοιξε από νωρίς το σκορ, χάρη σε μία κεφαλιά του Ντανίλο μόλις στο 9’, ενώ ο Νέλσος Ολιβέιρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 40’. Μεγάλο όπλο των Ιβήρων ήταν για άλλη μια φορά η άμυνά τους, αφού δεν δέχτηκαν τέρμα για έκτο συνεχές παιχνίδι και πλέον κόντρα στη Βραζιλία έχουν την ευκαιρία να πάνε για τον τρίτο τους Παγκόσμιο τίτλο σε αυτές τις ηλικίες, μετά το 1989 και το 1991.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βραζιλία-Μεξικό 2-0
(80’, 84’ Ενρίκε)

Γαλλία-Πορτογαλία 0-2
(9’Ντανίλο, 40’ πεν. Ολιβέιρα)

20/08/2011 Μικρός τελικός: Μεξικό-Γαλλία

20/08/2011 Τελικός: Βραζιλία-Πορτογαλία

Πηγή: sport-fm.gr