Θλίψη στον μοτοσικλετιστικό κόσμο έφερε η είδηση του άδικου χαμού ενός από τους κορυφαίους Έλληνες αγωνιζόμενους μοτοσικλέτας, πρωταθλητή Ελλάδας και δημοσιογράφου, του Άλκη Συνιώρη, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 38 ετών σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την Παρασκευή στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη όταν οδηγός φορτηγού παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και προσέκρουσε στη διερχόμενη μοτοσικλέτα του – η οποία στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Η Τροχαία Ελληνικού διενεργεί προανάκριση για το δυστύχημα.

Ο Άλκης Συνιώρης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1972 με σπουδές στη Διεύθυνση Φωτογραφίας, και αργότερα με πτυχίο από τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Σταυράκου.

Ως αθλητής: Αγωνίστηκε τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών όσο και σε ευρωπαϊκούς αγώνες ταχύτητας και Supermoto την περίοδο 1996 – 2008. Το 1996 αναδείχθηκε κυπελλούχος του “Piaggio Trophy” και δεύτερος στο θεσμό «Yamaha BW’S Cup».

Το 2002 κέρδισε στην κατηγορία των Superbikes σε 24ωρο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance στο Οσερσλέμπεν της Γερμανίας, αλλά και την κατηγορία 450 κ.εκ. σε αγώνα του Ευρωπαϊκού κυπέλλου Supermoto 450cc.

Ακολούθησε, το 2003 και το 2004, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην κατηγορία Supersport 600cc, ενώ το 2007 ο Αλκης Συνιώρης έγινε πρωταθλητής και του Βαλκανικού Supersport 600cc.

Ως δημοσιογράφος: Από το 1998 εργαζόταν στα κορυφαία ελληνικά περιοδικά μοτοσικλέτας, σε τηλεοπτικές εκπομπές και στην τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του MotoGP.