Ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη (5-1) από τη Λαμία και ο Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις μετά τη λήξη και αναφέρθηκε στις νομικές κινήσεις που θα κάνει η ΠΑΕ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για μηνύσεις και στοιχεία για 59 ανθρώπους που στήνουν πρωταθλήματα.

Ο αντιπρόεδρος των Ερυθρόλευκων δεν είχε κάνει δηλώσεις μετά την ήττα από την ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα, έκανε όμως τώρα μετά τη νίκη επί της Λαμίας και είπε τα εξής…

«Όλοι βλέπετε πως κάτι πολύ σπουδαίο γίνεται στον Ολυμπιακό. Θέλω να μιλήσω προσωπικά γιατί νιώθω πραγματικά βεβηλωμένος και προσβεβλημένος για αυτό που μου συνέβη την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο της ΑΕΚ. Όχι μόνο νιώθω πολύ άσχημα αλλά νιώθω σαν πραγματικά να συμβαίνει κάτι τόσο πολύ άσχημο σε αυτή τη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο. Θέλω να σας πω ότι 41 ολόκληρα χρόνια υπήρξα ιδιοκτήτης ομάδων, ιστορικών ομάδων.

Ποτέ δεν κατηγορήθηκα ότι έβρισα κάποιον αντίπαλο. Κάποια μεμονωμένα περιστατικά υπήρχαν πάντοτε. Αλλά το να είμαι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, να πηγαίνω μόνος μου στο γήπεδο και ένα ολόκληρο γήπεδο να βρίζει την οικογένειά μου, την πρώην γυναίκα μου, τα παιδιά μου, εμένα προσωπικά, τη νεκρή μητέρα μου, επί δύο ώρες και στο τέλος να κάνει κι ανακοίνωση – καταγγελία η ΑΕΚ εναντίον μου. Και το χειρότερο απ’ όλα να διανέμουν video μέσω του Τριανταφυλλόπουλου, το οποίο δυσφημεί την προσωπικότητά μου.

Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος. Έχω χαρίσει στη δικαιοσύνη στιγμές, οι οποίες είναι εναπανάληπτες. Όμως δεν δέχομαι ποτέ αυτό που συνέβη και ειδικά όταν έχω αυτή την ιερή θέση. Του να είμαι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού οπουδήποτε, να είμαι ο νομικός σύμβουλος και κάποιοι να προσπαθούν να με δυσφημήσουν. Δε θα κάνω πίσω πουθενά. Έχω κοινοποιήσει τα βίντεο στην κυρία Σταμολέκα.

Αυτή η προσβολή δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Μες στην εβδομάδα θα κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό. Θα δώσουμε το ελληνικό ποδοσφαιρο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εγώ και ο Ολυμπιακός έχουμε ετοιμάσει μία μήνυση 200 σελιδων. Είναι 59 κατηγορούμενοι που στήνουν όλα τα πρωταθλήματα.

Υπάρχουν διαιτητές, μπράβοι και κακοποιοί. Θα κατατεθούν όλα στην Εισαγγελεία. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 47 πρωταθλήματα και θα πάρει και άλλα, αλλά το σημαντικό είναι να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Πιστεύω οτι κι ο Οργανισμός του ΠΑΟΚ θα προσέλθει σε αυτό. Ήδη έχει προσέλθει ο Οργανισμός του Παναθηναϊκού.

Μπορεί να πάρουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ταυτιστεί με την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Θα τελειώσει όλο αυτό. Ο Ολυμπιακός εχει στόχο το πρωτάθλημα κα τον τελικό του Conference League, θέλει όμως και να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Το να είμαι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είναι κάτι που μου το χρώσταγε ο Θεός. Είναι απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι άλλο να εκπροσωπείς τη Λάρισα και την Παναχαϊκή κι άλλο να εκπροσωπείς τον Ολυμπιακό. Θα φύγουν οι κακοποιοί από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα εκτελούνται συνεργάτες των κακοποιών που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο».