Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο CAS μετά την τιμωρία του με ήττα 0-3 στα χαρτιά από τον Παναθηναϊκό για την υπόθεση Χουάνκαρ και παράλληλα την αφαίρεση ενός βαθμού, με την απόφαση να είναι θετική μόνο σε ό,τι αφορά το -1, το οποίο ακυρώθηκε, καθώς η ήττα παραμένει οριστικά.

Το ντέρμπι του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League ανάμεσα στους Ερυθρόλευκους και τους Πράσινους στο Καραϊσκάκη δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ λόγω κροτίδας που έπεσε ενώ έκανε προθέρμανση. Μια υπόθεση που είχε φέρει την εξής απόφαση: Νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 στα χαρτιά, αφαίρεση ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό, δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 38.000 ευρώ.

Αυτό, προφανώς, δεν άρεσε στους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο CAS και περίμεναν με αισιοδοξία την απόφασή του, η οποία ήρθε τώρα. Και είναι μια απόφαση που λέει τα εξής: Το 0-3 στα χαρτιά παραμένει, δεν παραμένει όμως το -1 στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι παίρνουν πίσω αυτό τον βαθμό.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον 54 βαθμούς και είναι στο -4 από την ΑΕΚ, στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -1 από τον Παναθηναϊκό, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και την έναρξη των play off, όπου θα κριθούν τα πάντα στη μάχη του τίτλου.