Την απόφαση να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ. Ο διάσημος Γερμανός τεχνικός με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε πως το καλοκαίρι θα φύγει από το «Ανφιλντ», μολονότι έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2026.

«Μπορώ να καταλάβω ότι είναι σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή, όταν το ακούς για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω – ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να το εξηγήσω.

Αγαπώ απολύτως τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, αγαπώ τα πάντα στην πόλη, αγαπώ τα πάντα στους οπαδούς μας, αγαπώ την ομάδα, αγαπώ το προσωπικό. Αγαπώ τα πάντα. Αλλά το ότι εξακολουθώ να παίρνω αυτή την απόφαση δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτή που πρέπει να πάρω.

Είναι ότι έχω, πώς να το πω, ξεμείνει από ενέργεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα, προφανώς, το ήξερα ήδη από καιρό ότι θα πρέπει να το ανακοινώσω κάποια στιγμή, αλλά είμαι απολύτως καλά τώρα. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.

Μετά από όλο τον χρόνο που περάσαμε μαζί και μετά από όλα όσα περάσαμε μαζί, ο σεβασμός για εσάς μεγάλωσε, η αγάπη για εσάς μεγάλωσε και το λιγότερο που σας οφείλω είναι η αλήθεια – και αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε στη δήλωσή του.