Εντυπωσιακοί λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι Μπακς. Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έλεγξε το ματς με τους Νικς από το ξεκίνημα και έτσι έφυγαν με ένα άνετο διπλό από το Madison Square Garden (111-130). Με αυτόν τον τρόπο ανέβηκαν στο 22-7 και την έβδομη σερί νίκη τους.

Από την άλλη η Νέα Υόρκη έπεσε στο 16-12. Τα… ελάδια βιώνουν ένα πολύ καλό σημείο μέσα στη σεζόν, αφού η μία νίκη διαδέχεται την άλλη και η ψυχολογία τους έχει φτιάξει. Πλέον δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα που έφερε η προσθήκη του Ντέιμιαν Λίλαρντ. Πετάει το Μιλγουόκι.

Τα έκανε όλα ο Γιάννης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και πολύ και μέτρησε 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Μίντλετον είχε 20 πόντους, ενώ ο Πόρτις είχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Λίλαρντ είχε 19 πόντους με 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Μπίσλεϊ πρόσθεσε 19 πόντους με 5 τρίποντα. Για την ομάδα της Νέας Υόρκης ο Μπράνσον έκανε ματσάρα με 36 πόντους και 7 ασίστ. Ο Ραντλ άργησε να ξυπνήσει, αλλά τελικά τελείωσε με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Χαρτενστάιν είχε 12 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Oι συμπαίκτες του δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης και δεν τον βοήθησαν για να μπορέσει να κοντράρει μια τόσο καλή και φορμαρισμένη ομάδα όπως οι Μπακς. Δεν μπορεί ένας παίκτης μόνος του να νικήσει τους Μπακς. Ο Μπράνσον το πάλεψε, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Οι Μπακς του Γκρίφιν ήταν εντυπωσιακοί πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αφού τελείωσαν το ματς με 16/32 τρίποντα. Στον αντίποδα οι Νικς είχαν μόλις 9/29 τρίποντα. Τα… ελάφια μένουν στη Νέα Υόρκη, αφού τα Χριστούγεννα θα κοντραριστούν ξανά με το σύνολο του Θίμποντο.

Το ματς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δυσκόλεψε πολύ τον Ραντλ στο ξεκίνημα, ενώ πλήγωνε και τη Νέα Υόρκη στην επίθεση. Ο Μπράνσον ήταν εκείνος που είχε κέφια στην αρχή, πετυχαίνοντας τους 7 από τους 12 πρώτους πόντους των Νικς. Το Μιλγουόκι πλήγωνε τους Νικς με τρίποντα στο πρώτο δωδεκάλεπτο, αφού ξεκίνησε με 5/7 τρίποντα. O Έλληνας σταρ τελείωσε την πρώτη περίοδο με 8 πόντους.

Οι Μπακς κρατούσαν μια διαφορά ασφαλείας, με τον Πόρτις να βάζει 2 σερί τρίποντα και να κάνει το 38-50, αναγκάζοντας τον Θίμποντο να καλέσει timeout. Οι Μπακς έφτασαν το ματς στο 40-55, δημιουργώντας αρκετά θέματα στους Νικς. Ο Μπράνσον με φοβερό τρίποντο διαμόρφωσε το 55-62 στο ημίχρονο.

Ο Μίντλετον άρχισε να ζεσταίνεται και έκανε το 65-79 για τα ελάφια. Οι Νικς αδυνατούσαν να βρουν λύσεις κόντρα στην ομάδα του Γιάννη και ο μόνος που πάλευε ήταν ο φοβερός Μπράνσον που έκανε το 84-97.

Ο Μίντλετον έκανε το 92-107, οκτώ λεπτά για το τέλος και έβαλαν το νερό στο αυλάκι. Το ματς δεν γινόταν να γυρίσει, με τους Μπακς να φτάνουν στην 7η σερί νίκη τους.

Τα δωδεκάλεπτα: 27-36, 54-62, 87-100, 111-130

πηγή: gazzetta.gr