Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταρρίπτει ακόμη ένα ρεκόρ οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν με 128-119 των Χιούστον Ρόκετς στο «Fiserv Forum» πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα του NBA τα ξημερώμετα της Δευτέρας (18/12). Πλέον το ρεκόρ τους είναι 19-7.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ πέτυχε 26 πόντους (10/22 σουτ εντός πεδιάς, 1/3 τρίποντα, 5/11 ελεύθερες βολές), ενώ μάζεψε 17 ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη επιθετική του εμφάνιση καθώς πέραν της αστοχίας είχε κι έξι λάθη, αλλά αμυντικά βοήθησε πολύ την ομάδα του, ενώ με τα ριμπάουντ που συγκέντρωσε ξεπέρασε τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ κι έγινε εκείνος με τα περισσότερα στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς.

Πλέον είναι ο πρώτος σε συμμετοχές, λεπτά, πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, μπλοκ και εύστοχα σουτ στα χρονικά του συλλόγου και έχοντας «δέσει» το μέλλον του με τα «ελάφια» η λογική λέει πως δεν θα αργήσει προτού είναι πρώτος σε όλες τις κατηγορίες. Ακόμη και στα τρίποντα. «Κι ας μου πάρει 20 χρόνια», είπε εκείνος αστειευόμενος.

Κορυφαίος στο ματς για τους Μπακς ήταν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ που πέτυχε 39 πόντους με πέντε τρίποντα, ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν οι Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Μπόμπι Πόρτις πρόσθεσε 11 πόντους.

«Ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα»

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ερωτήθηκε τι σημαίνει για εκείνον να ξαναγράφει τα βιβλία της ιστορίας του κλαμπ. «Είναι πολύ κολακευτικό. Κανείς δεν μπορεί να το πάρει αυτό από εσένα. Φυσικά, στο μέλλον θα εμφανιστεί κάποιος που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ μου, όπως έκανα εγώ με αυτά του Καρίμ, που ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε», είπε αρχικά ο «Greek Freak» και συνέχισε:

«Ένα παιδί από την Ελλάδα, ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα που το επέλεξαν στο draft και υποτίθεται θα έπρεπε να παίζει στην αναπτυξιακή ομάδα το να βρεθεί στη θέση να σπάσει τα ρεκόρ του Καρίμ, κανείς δεν το περίμενε αυτό. Οπότε ξέρω πως στο μέλλον ότι κάποιος θα καταρρίψει όλα τα ρεκόρ που έχουμε κάνει σε αυτό το κλαμπ και μακάρι αν δεν είμαι απασχολημένος με τα παιδιά μου, αν δεν είμαι σ’ ένα νησί να απολαμβάνω τη ζωή μου τότε θα χαρώ να είμαι εδώ και να τον χειροκροτώ».

«Όταν σκέφτομαι όλα τα ρεκόρ και τις λίστες και όλα αυτά, αυτό δεν με βοηθάει να είμαι ο καλύτερος που μπορώ. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Θέλω να χαρώ με το ταξίδι κι αν ας πούμε βρεθώ στην κορυφαία δεκάδα των σκόρερ τότε θα είμαι ευχαριστημένος. Συγκεντρώνομαι στο να γίνω καλύτερος», τόνισε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δε, στη διάρκεια της αναμέτρησης τραυματίστηκε στο χέρι από χτύπημα αντιπάλου και μάτωσε, αλλά δεν θέλησε να βγει από το παρκέ καθώς οι Ρόκετς έπαιξαν πολύ σκληρά και είχαν αρκετά νεύρα με τον φόργουορντ Ντίλον Μπρουκς και τον προπονητή Ίμε Ουντόκα να αποβάλλονται.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Σαν Αντόνιο Σπερς του Βίκτορ Γουεμπανγιάμα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/12, 03:00). Ο Γάλλος έχει χαρακτηριστεί ως το επόμενο φαινόμενο του NBA και στα πρώτα βήματα της καριέρας του έχει συγκριθεί πολλές φορές με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.