Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στη δράση μετά τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά του In-Season Tournament από τους Ιντιάνα Πέισερς και μαζί βρήκαν το δρόμο προς τις νίκες χάρις στον εκπληκτικό Γιάννη Αντετοκούνμπο. Επιβλήθηκαν με 133-129 στην παράταση των αδύναμων Σικάγο Μπουλς μέσα στο «Fiserv Forum» και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο NBA στο 16-7.

Ο 29χρονος Έλληνας σούπερ σταρ ήταν για ακόμη μια φορά εντυπωσιακός και πραγματοποίησε εμφάνιση επιπέδου MVP ώστε η ομάδα του να νικήσει στον έξτρα χρόνο, μιαν αντίπαλο με ρεκόρ 9-15 που σκέφτεται να μπει σε φάση ανοικοδόμησης, ενώ έλειπε και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της, ο Ζακ ΛαΒίν και ο καλύτερος αμυντικός της, ο Άλεξ Καρούσο.

Ο clutch Giannis

O Γιάννης Αντετοκούνμπο, λοιπόν, έβαλε 32 πόντους σε 41 λεπτά συμμετοχής (9/13 σουτ εντός πεδιάς, 14/18 ελεύθερες βολές), μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε έξι ασίστ, ενώ είχε δύο κλεψίματα κι έκανε μονάχα δύο λάθη. Ο Μπρουκ Λόπεζ κι ο Μαλίκ Μπίζλι είχαν από 19 πόντους και σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Πόρτις με 17. Οι δύο άλλοι αστέρες των Μπακς, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και ο Κρις Μίντλετον έμειναν στους 13.

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει 34 πόντους, 10,3 ριμπάουντ και επτά ασίστ, ενώ το ποσοστό ευστοχίας του ανέρχεται στο 68,9% και μάλιστα κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο φινάλε των αγώνων. Αυτές είναι εμφανίσεις επιπέδου MVP από τον «Greek Freak» και είναι απαραίτητες προκειμένου η ομάδα του να μπορεί να νικά ακόμη και μέτριες ως κακές ομάδες, ενώ προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

Ο ίδιος, πάντως, φάνηκε ευδιάθετος και σε μήνυμά του στα social media ανέφερε: «Κάνε άγρια γκριμάτσα, αλλά κοίτα την κάμερα».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του ματς, είπε πως είδε από την ομάδα του σημάδια βελτίωσης και πως βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Για γεγονός πως στις πρώτες τρεις περιόδους δεν ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοράρει, αλλά να «φτιάξει» παιχνίδι, ο Αντετοκούνμπο, τόνισε: «Αυτό κάνει ένας ηγέτης. Συνέχεια είχαν δύο παίκτες πάνω μου, πότε η σωστή επιλογή ήταν να βρεθεί ο ελεύθερος παίκτης. Στο παρελθόν ίσως να μην σκεφτόμουν έτσι. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη τους συμπαίκτες μου».

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς είναι οι Ιντιάνα Πέισερς, που τους έχουν νικήσει δύο φορές ως τώρα και τους απέκλεισαν στα ημιτελικά του NBA Cup. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (03:00) στο «Fiserv Forum» θα γίνει και η καθιερωμένη ετήσια Greek Night με χιλιάδες Έλληνες στις εξέδρες.