Πλησιάζει η στιγμή που ο Ολυμπιακός θα κάνει πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει και θα στραφεί στο CAS για την υπόθεση της τιμωρίας που του επιβλήθηκε στο ντέρμπι της Stoiximan Super League με τον Παναθηναϊκό που διεκόπη έπειτα από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, όταν έσκασε κροτίδα κοντά του.

Το CAS, το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο για αθλητικά ζητήματα, είναι η τελευταία βαθμίδα που μπορεί να προσφύγει ο Ολυμπιακός προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της τιμωρίας που του επιβλήθηκε αρχικά σε πρωτόδικο βαθμό από το Πειθαρχικό Όργανο της Stoiximan Super League και εν συνεχεία από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην προσέφυγε.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, αναμένεται να προσφύγουν στο CAS οι «ερυθρόλευκοι» που όλο αυτό το διάστημα συγκέντρωναν στοιχεία προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο φάκελο γίνεται για να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους και να επιτύχουν τη δικαίωσή τους σχετικά με το ποιος ήταν τελικά ο υπαίτιος της οριστικής διακοπής του ντέρμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν πως δεν υπήρξε τραυματισμός που να δικαιολογούσε τη διακοπή του ματς. Ο Χουάνκαρ, πάλι, επέστρεψε στις προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό έπειτα από 24 μέρες.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά το «πέρασμα» της υπόθεσης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός πήρε με 3-0 το ντέρμπι στα χαρτιά, διατηρήθηκε η αφαίρεση ενός βαθμού στους Πειραιώτες, τα δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, τα οποία θα είναι κόντρα σε Παναιτωλικό (25/11) και ΑΕΚ (3/1) καθώς και το πρόστιμο των 38 χιλιάδων ευρώ.