Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους είναι ο 35χρονος ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 52χρονου Ρομά στον Σολωμό Κορινθίας. Ο 35χρονος θα πρέπει να φύγει από την Κόρινθο, δεν θα μπορεί να ταξιδεύει εκτός Ελλάδας και είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.

«Η ανθρωποκτονία τιμωρείται από δύο χρόνια έως ισόβια. Και δεν είναι ελληνικός ποινικός νόμος, είναι αντιγραφή του γερμανικού ποινικού δικαίου. Αυτό που λαμβάνουν υπόψη εισαγγελείς και ανακριτές είναι η προσωπικότητα του δράστη και το πώς έγινε το έγκλημα» είπε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του 35χρονου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«… Ο ένας έχασε τη ζωή του, ο άλλος καταστράφηκε. Δεν πήγε καν να χαιρετίσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, να χαρούν που έμεινε ελεύθερος. Οδηγήθηκε σε άγνωστο μέρος στην Αθήνα» είπε για τον 35χρονο.

Την Τρίτη επικράτησε ένταση στα δικαστήρια της Κορίνθου που έφτασε κλούβα της αστυνομίας με τον κατηγορούμενο. Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να επιτεθούν στον άντρα. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον έβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου.