Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία λήψης DNA από τους κατηγορούμενους για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από εντολή της ανακρίτριας, η οποία έχει ξεκινήσει να εκδίδει τις διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού.

Η διαδικασία που δεν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, έχει στόχο την ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη. Μόλις ολοκληρωθεί οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τρεις ανακριτές για την ογκώδη δικογραφία

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Ποινικές διώξεις για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για 4 κακουργηματα και 7 πλημελληματα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς σε βάρος των 104 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν:

Μέσα στη δικογραφία υπάρχει και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων

Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.