Στιγμές τρόμου δήλωσε ένας 64χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία μετά την εισβολή ενόπλων ληστών στο σπίτι του, το βράδυ της Δευτέρας (26/6), στον Άγιο Χαράλαμπο της Εύβοιας.

Όλα συνέβησαν σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν έξι δράστες προσέγγισαν τη μονοκατοικία του 64χρονου. Τέσσερις από αυτούς φορώντας κουκούλες τύπου full face και οπλισμένοι με μαχαίρια και ξύλινα γκλομπ, εισέβαλαν στο σπίτι (σ.σ παραβιάζοντας παράθυρο) ενώ οι άλλοι δύο έμειναν εκτός σε ρόλο τσιλιαδόρου. Αποφασισμένοι για όλα οι τέσσερις κακοποιοί ακινητοποίησαν και έδεσαν με μία ζώνη τα χέρια του Βρετανού, κάνοντας το σπίτι «φύλλο και φτερό».

Τελικά έφυγαν έχοντας αρπάξει ένα ρολόι μάρκας Rolex αξίας περίπου 15.000 ευρώ, αλλά και προσωπικά έγγραφα του 64χρονου, ενώ διέφυγαν πεζή από το σημείο.

Όταν περί τη 01:50 το θύμα της ληστείας κατάφερε να λυθεί ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, ωστόσο, παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας συλλέγοντας μαρτυρικές καταθέσεις και αναζητώντας τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας.