Ο σταθμάρχης της Λάρισας ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια πως «δεν έδωσα εντολή στο τρένο να ακολουθήσει τη γραμμή καθόδου», ενώ για το επικαλέστηκε «κενό μνήμης» για το κλειδί 118.

Μετά την πολύωρη απολογία του (διήρκησε περίπου 7,5 ώρες) την Κυριακή (5/3) για την τραγωδία των Τεμπών ο σταθμάρχης οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με την Ράνια Τζίμα, ο 59χρονος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ ακόμη δεν τον έχει επισκεφτεί κανείς. Μάλιστα, κρατείται στο κελί με άλλους τρεις Έλληνες.

Όσο για την απολογία του στην ανακρίτρια, ο σταθμάρχης φέρεται να είπε: «αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή στην αμαξοστοιχία να ακολουθήσει τη γραμμή καθόδου».

Σε ερώτηση που του έγινε από την ανακρίτρια για το μοιραίο κλειδί 118, ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας φέρεται να ισχυρίστηκε πως έχει «κενό μνήμης» και έτσι δεν μπορεί να δώσει κάποια απάντηση για το αν ξέχασε ή όχι να γυρίσει το κλειδί που οδήγησε σε λάθος γραμμή το Intercity 62.

Η απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα ήταν ομόφωνη και δόθηκε η εντολή για την προφυλάκισή του.