Η υπόθεση των βιασμών δύο ανήλικων αδερφών στα Πετράλωνα βρέθηκε στο επίκεντρο του επεισοδίου της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη που μεταδόθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/12) από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν τα δύο παιδιά που κατήγγειλαν τον πατέρα τους για βιασμούς αλλά και με εκείνους που τα βοήθησαν για να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Ο Φίλιππος και η Αναστασία αποκάλυψαν στον Σταύρο Θεοδωράκη τα όσα φρικτά έζησαν στα χέρια των γονιών τους στο σπίτι τους στα Πετράλωνα και όχι μόνο.

«Μας έκανε να πιστεύουμε πως αυτό είναι αγάπη»

«Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι τις άρρωστες τιμωρίες. Η μητέρα μας όχι μόνο δεν μας έκανε καμία αγκαλιά αλλά μας ώθησε να θεωρούμε αγάπη αυτά που μας έκανε ο πατέρας. Με κλείδωνε στο κρύο, μου έβαζε ταινία στο στόμα για να μην μιλάω, με κατηγορούσε στη γειτονιά, με έκανε ρεζίλι παντού… Ξυλοδαρμούς αμέτρητους…» είπε ο Φίλιππος.

«Ήταν καλοκαίρι, είχαμε πάει στη θάλασσα και τον αδελφό μου τον είχε πιάσει τρέλα, τραγούδαγε και για να μην τον ακούνε του βάλανε μονωτική ταινία στο στόμα», πρόσθεσε η Αναστασία.

Οι ομαδικοί βιασμοί

Ο Φίλιππος, έπειτα, τόνισε πως από την ηλικία των επτά ετών υπέστη βιασμούς από τον πατέρα του, ο οποίος μάλιστα καλούσε και γνωστούς για να τον βιάζουν. «Καλούσε άτομα στο σπίτι και με βίαζαν ομαδικά. Συνεργάτες του, φίλους του, άτομα που έκανε ότι δεν τα γνώριζε. Οι περισσότεροι ήταν άντρες. Αλλά είχε και γυναίκες. Γινόταν κατάληψη στο σπίτι. Τα περισσότερα άτομα ήταν συνεργάτες του οπότε τους συναντούσε και εκτός σπιτιού. Δεν έλεγα ότι τα άτομα ήταν κακά, τους έλεγα φίλους μου», δήλωσε.

Η Αναστασία, αποκάλυψε πως στα 19 της ξέφυγε από το σπίτι της. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γινόντουσαν πράγματα, αγκαλιές, τριψίματα, από τον πατέρα, τον θείο, το οικογενειακό περιβάλλον του πατέρα. Τα φιλιά ήταν πάντα στο στόμα. Ήταν η καθημερινότητά μας ουσιαστικά», είπε και συνέχισε: «Στην αρχή υπήρχαν αγγίγματα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν οι πρώτοι βιασμοί. Στην αρχή μόνος. Σε όλο το σπίτι. Με δωροδοκούσε και με απειλούσε. Μου έδινε ένα τάλιρο».

Έπειτα, αναφέρθηκε και στην κακοποίησή της σε άλλο σπίτι, ζευγαριού γνωστών του πατέρα. «Με βάζανε στην κρεβατοκάμαρα στη μέση, στην τηλεόραση έπαιζε συνέχεια πορνό. Με άγγιζαν παντού, βάζανε δάχτυλα παντού και μου έχουν δείξει όπλο κάτω από το κρεβάτι σαν να με απειλούσαν».

Η Αναστασία περιέγραψε και τους αιμομικτικούς βιασμούς από τον αδελφό του πατέρα της. «Έχει τύχει να είμαι στο δωμάτιο μαζί του και να με κακοποιήσει. Να βάζει δάχτυλα, να με ακουμπάει. Πάνω από μία φορά», ανέφερε. «Ήμουν παρών σε ένα όργιο που δεν ήμουν πρωταγωνιστής αλλά δύο άλλα παιδιά, ένα αγόρι, ένα κορίτσι. Είχαν βάλει στη μέση ένα κρεβάτι και γύρω 10 άτομα που αυνανιζόντουσαν», συμπλήρωσε ο Φίλιππος για τον θείο του.