Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δράση των συμμοριών που δρούσαν με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να μην έχει τελειώσει καθώς για πολύ καιρό οι αστυνομικοί συναντούσαν «σφραγισμένα» από τον φόβο στόματα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν ότι τα μέλη αυτών των συμμοριών ήταν συνεχώς με ένα… πιστόλι στο χέρι. Σε κάποιες, περιπτώσεις, μάλιστα, αναρτούσαν υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν επίδειξη ισχύος.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη των συγκεκριμένων συμμοριών: Διέπρατταν ένοπλες ληστείες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μάσκες full face και γάντια, ώστε να αποφευχθεί η ταυτοποίηση τους από τις Αρχές.

Διέθεταν οπλισμό όπως πυροβόλα όπλα και μαχαίρια, τα οποία μάλιστα προέβαλαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για επίδειξη ισχύος, ενώ βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε ενδεχόμενη αντιπαράθεση. Χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών (αχυρανθρώπων), ενώ είχαν και δικό τους «λεξιλόγιο» για να μην γίνονται αντιληπτοί σε τυχόν νόμιμες συνακροάσεις.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεων ληστειών και 2 κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές πλησίον της Πολυτεχνειούπολης.