Ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τον 33χρονο αστυφύλακα Τμήματος Ασφαλείας των νοτίων προαστίων, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και έφερε το προσωνύμιο «Πάμπλο Εσκομπάρ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι «Αδιάφθοροι», προκειμένου να στοιχειοθετήσουν πλήρως την υπόθεση προχώρησαν σε άρση απορρήτου επικοινωνιών του επίορκου αστυνομικού και εν συνεχεία άλλων ατόμων που ταυτοποίθηκε η εμπλοκή τους στο κύκλωμα.

Η εγκληματική ομάδα διακινούσε «αποκλειστικά κοκαΐνη», ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι για τους εμπλεκόμενους ζητήθηκε ακόμη και άρση του τραπεζικού απορρήτου για πέντε εκ των κατηγορουμένων για να ακολουθήσουν –κατά τα αμερικανικά πρότυπα του «follow the money»- τη διαδρομή του χρήματος.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό, ο 33χρονος επίορκος αστυνομικός φέρεται να ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια της «λευκής σκόνης».

Ως περιοχές συνάντησης επέλεγε σημεία λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στα νότια προάστια, αλλά και χώρους στάθμευσης σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Οι «αδιάφθοροι» διαπίστωσαν ότι ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως αστυνομικός και τις γνωριμίες με συναδέλφους του (σ.σ. που είχαν άγνοια για τη δράση του) προκειμένου να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ελέγχου του.

Με… συγγενικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Περιπολικό τη νύχτα

Ο βασικός συνεργός του σύμφωνα με τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ένας 40χρονος DJ – ηχολήπτης, φέρεται να επέλεγε ως σημεία συνάντησης με τους πελάτες του το σπίτι του αλλά και το μπαρ όπου εργαζόταν στη Γλυφάδα.

Από την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια των lockdowns λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, χρησιμοποιούσε το πιστοποιητικού εμβολιασμού του συνονόματου ξαδέρφου του για να μπαίνει στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα δρούσε από το Σεπτέμβριο του 2021 και φέρεται να είχε πραγματοποιήσει 162 διακινήσεις κοκαΐνης.