Σπείρα που άνοιγε σπίτια με… τραπουλόχαρτα έπεσε στα χέρια των αρχών. Στο βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο δρούσε η σπείρα. Στα πλάνα τα οποία καταγράφηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, από το «χτύπημα» τους σε διαμέρισμα, έμελλε να είναι και το τελευταίο τους αφού έπεσαν στα χέρια των Αρχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, μια 24χρονη προσέγγιζε πολυκατοικίες στα βόρεια προάστια. Εκεί, χτυπούσε τα κουδούνια, αν οι ένοικοι απαντούσαν έλεγε πως πουλάει μάσκες, αν όμως δεν απαντούσε κανείς έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Ο συνεργάτης της 24χρονης με τη χρήση ενός τραπουλόχαρτου, άνοιγε τις πόρτες οι οποίες ήταν απλά τραβηγμένες και όχι κλειδωμένες όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο. Στην συνέχεια, με γρήγορες κινήσεις αφαίρεσέ από το σπίτι κοσμήματα και τιμαλφή αξίας 4.000 ευρώ.  

Οι διαρρήκτες τράβηξαν από μια τράπουλα το πέντε μπαστούνι για να ανοίξουν την πόρτα όμως οι Αστυνομικοί είχαν… καλύτερο φύλλο από εκείνους.

Κλιμάκιο της ΔΙΑΣ ενημερώθηκε και έσπευσε άμεσα στο σημείο και μπορεί οι διαρρήκτες να πρόλαβαν να φύγουν από το σημείο, όμως η κινητοποίηση των αρχών ήταν τέτοια που η γυναίκα εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη. Πάνω της βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και το τραπουλόχαρτο που χρησιμοποιήθηκε στη διάρρηξη.

Η 24χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ ο συνεργός της έχει ταυτοποιηθεί και η σύλληψη του από τους αστυνομικούς θεωρείται ζήτημα χρόνου.