Θύματα απάτης έπεσαν πολίτες που επέλεξαν να αγοράσουν κουτάβια από εταιρεία που είχε αναρτήσει σχετικές αγγελίες στο Διαδίκτυο.

Λίγο καιρό αφού αποκτήθηκαν από τους νέους τους ιδιοκτήτες, τα τετράποδα απεβίωσαν λόγω ασθενειών που έφεραν κατά την αγορά τους, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., και, παρά την εγγύηση αντικατάστασης που είχαν εξασφαλίσει οι αγοραστές από την επιχείρηση, αυτή δεν έγινε πράξη.

Έντεκα φιλόζωοι κατήγγειλαν την εις βάρος τους απάτη, με συνολική ζημιά άνω των 5.700 ευρώ, ποσό που εκτός από τα έξοδα αγοράς και μεταφοράς των κουταβιών περιελάμβανε τις θεραπευτικές αγωγές που ακολούθησαν στην προσπάθειά τους να τα σώσουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες και έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, ξεκίνησε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης, που οδήγησε στα ίχνη δύο αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι διαχειριστής της εταιρείας και κάτοχος των τραπεζικών λογαριασμών είναι ένας 62χρονος, ενώ συνδρομητής των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την αγοραπωλησία είναι ένας 49χρονος, αναφέρει η αστυνομία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.