Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητούν, με αναφορά τους στον Άρειο Πάγο, έξι δικηγόροι σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

 Η «αναφορά άδικης πράξης» κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και φέρει την υπογραφή των δικηγόρων Αγ. Τάτση, Χρ. Πετράκου, Γ.Λιάπη, Κ.Χαρίτου, Γ.Κακουλάκη και Λ.Στάμου.  

Οι δικηγόροι , οι οποίοι ζητούν «τις κατά νόμον ενέργειες των αρχών», επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου από τα οποία όπως υποστηρίζουν «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».