Τα κενά και οι αντιφάσεις στις απολογίες της 17χρονης καταγγέλλουσας βιασμό από τον Ρούμπεν Σεμέδο και της 16χρονης φίλης της, αλλά και μια αποκάλυψη που έκανε ο 27χρονος, φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο στην απόφαση των δικαστικών αρχών να αφήσουν ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή μετά την απολογία σήμερα Πέμπτη (2/9).

Ο ποδοσφαιριστής που αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ φώναξε «Innocent», δηλαδή «αθώος», βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, δείχνοντας και τα χέρια του που ήταν χωρίς χειροπέδες.

Ο Σεμέδο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, είπε πως δύο ώρες πριν τη σύλληψη του και ενώ είχε υποβληθεί ήδη μήνυση, έλαβε μήνυμα στο Instagram από άγνωστο προφίλ, στο οποίο ο άγνωστος έγραφε «Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μου 15.000 ευρώ και δε θα πω τίποτα».

Το παραπάνω ήταν ένα από τα στοιχεία που έλαβαν υπόψη τους οι δικαστικές αρχές για την απόφασή τους, μαζί με άλλα στοιχεία, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Το πρώτο αφορά στα κενά που υπήρχαν στις απαντήσεις της 17χρονης καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της σήμερα το πρωί. Παράλληλα οι δικαστικές αρχές εντόπισαν ότι υπήρχαν αντιφάσεις στις καταθέσεις της 16χρονης και της 17χρονης καταγγέλλουσας.

Συγκεκριμένα η 16χρονη κατέθεσε ότι: «εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα ο Σεμέδο δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».

Ρόλο στην απόφαση των αρχών έπαιξε και το γεγονός ότι τα δύο κορίτσια παρέμεινα στο σπίτι του Σεμέδο μετά τον καταγγελόμενο βιασμό της 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή και τον 40χρονο Νιγηριανό.

Αν και η 17χρονη είχε τη δυνατότητα να φύγει από το σπίτι, καθώς και η φίλη της τη ρώτησε αν θέλει να αποχωρήσουν, τελικά παρέμειναν εκεί μέχρι το απόγευμα της επόμενη ημέρας.

Επιπλέον ανακρίτρια και εισαγγελέας έλαβαν υπόψη και την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία διαπιστώθηκαν μόνο παλαιές ρήξεις παρθενικού υμένα χωρίς να υπάρχουν πρόσφατες κακώσεις και πρόσφατες εκχυμώσεις.